Privacyverklaring

HRupdate 21 maart: Wellbeing is money

20 maart 2024
Tekst
Gert Verlinden

Vorige donderdag 14 en vrijdag 15 maart vond de CFO Conferenz van FDmagazine, de financepartner van HRmagazine, plaats in het bruisende Brugge. Hr-managers vond je er tijdens de tweedaagse niet, maar volgend jaar is het een aanrader om tijd in de agenda te reserveren. Want hr en finance zijn complementaire businesspartners en vormen een tandem. Ze wegen samen zwaarder op de strategische agenda.

Neem de schaarste aan financieel talent. Financiële managers liggen er wakker van. Verregaande automatisering met AI biedt enige verlichting, maar de krapte blijft nijpend. De invoering van slimme technologie vereist adequaat changemanagement. En investeringscomités streven naar genderdiversiteit in hun samenstelling. Dat levert een hogere return op. Telt u mee? Dat zijn al snel een drietal opdrachten waar hr-expertise noodzakelijk is.

Het onderzoek dat Securex en GraydonCreditsafe publiceerden, toont bovendien de positieve correlatie aan tussen financieel gezonde bedrijven en welzijn op het werk. Werknemers van bedrijven die meer winst maken, zijn minder vaak afwezig, lopen minder risico op burn-out en zijn productiever. Wie de financiële performantie van een onderneming wil voorspellen, kijkt best naar de investeringen op het vlak van welzijn.

Daarom is het verwonderlijk dat sommige organisaties het thuiswerk willen terugschroeven. Hybride arbeidsvormen, met grondig doorgesproken afspraken binnen het team en met de leidinggevende, dragen bij tot werknemerswelzijn en productiviteit.

Onze inspiratie