Privacyverklaring

HRupdate 10 april: Kies voor jezelf

10 april 2024
Tekst
Gert Verlinden

Kies voor jezelf. Dat advies geeft ondernemer en kandidaat-overnemer Guido Dumarey aan de ontslagen werknemers van Van Hool. Bedrijfssluitingen zoals de busbouwer uit Koningshooikt of de retailketen Esprit betekenen voor de werknemers een opportuniteit om de eigen loopbaan onder de loep te nemen. De krapte op de arbeidsmarkt helpt een handje.

In HRmagazine belichten we regelmatig een people switch. Zoals die van Véronique De Ridder, de nieuwe chief human resources bij Campine. Haar carrièreadvies? Wees geduldig, investeer in jezelf en respecteer je eigen ritme.

Onze columnist Ralf Caers bekijkt zo’n people switch vanuit de zijde van de werkgever. Hoe communiceer je intern een ontslag, wat leeft er bij de blijvende werknemers en wat is de impact op loopbaanmanagement?

Slimme werkgevers die ver vooruitkijken, doen aan strategische personeelsplanning. Het belang ervan neemt toe, ook in de jaarlijkse hr-barometer. Het vraagt om even afstand te nemen en uit de dagelijkse operationele flow te stappen. Net zoals een werknemer die een nieuwe carrièrestap ambieert.

Onze inspiratie