Privacyverklaring

HRupdate 12 september: Wat doet AI al voor jou?

11 september 2024
Tekst
Gert Verlinden

Een op de drie werknemers maak dagelijks gebruik van AI. Gaat dat bij jou al verder dan doeltreffende prompts formuleren in ChatGPT? AI kan een echte enabler zijn voor de effectiviteit van trainingen. Door de technologie niet alleen te gebruiken om inhoud te genereren, maar ook om kennis dieper te laten doordringen. Dat zegt Stella Collins als voorsmaakje op haar keynotesessie op LearnTech op 4 oktober.

Hoe ouder de werknemer, hoe minder frequent die naar AI grijpt, zo blijkt uit onderzoek. Ondanks de aanmoedigingen van de werkgever. Door zo’n stereotiep beeld te onderstrepen, voeden we de leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt. Het nieuwe – grappige – boek van Japke-d. Bouma zoomt in op dat generatiedenken. Haar advies aan de vijftigers: “Blijf in gesprek met jongere collega’s.”

Mentorschap biedt een structuur waarin zowel mentor als mentee groeien en floreren. Onze nieuwe columniste Shana Mertens van UGent pleit daarom onomwonden dat we de schoolverlaters die de arbeidsmarkt betreden wél moeten bemoederen. Wat zou ChatGPT daarvan denken?

Onze inspiratie deze week