Privacyverklaring

De vernieuwde Audi Q4 e-tron: Vooruitstrevender dan ooit

20 november 2023
Tekst
Partner content

Meer rijbereik, meer efficiëntie, meer emoties: de vernieuwde Audi Q4 e-tron familie legt de lat alweer hoger. Zo zijn beide modellen uitgerust met een nieuwe elektromotor, een verbeterde batterij die tot 562 km autonomie biedt, en een completere standaarduitrusting voor een extra aantrekkelijke prijs. Maak kennis met een nieuwe aanwinst voor uw vloot.

Met een ingrijpende update, die zich voornamelijk onderhuids afspeelt, is de Audi Q4 e-tron klaar om verder te schrijven aan zijn elektrische succesverhaal. Meer nog dan andere elektrische Audi modellen heeft de Audi Q4 e-tron bijgedragen aan de snelle groei van het aantal leveringen in de eerste helft van 2023. Het vernieuwde model biedt niet alleen een geoptimaliseerd aandrijfconcept en een hoger laadvermogen, maar breidt ook het gamma rijhulpsystemen uit.

NIEUWE AANDRIJVING: EFFICIËNTER EN KRACHTIGER

Voortaan worden de Audi Q4 e-tron modellen uitgerust met een nieuwe elektrische aandrijving met extra vermogen. Zo beschikt bijvoorbeeld de Audi Q4 45 e-tron vanaf nu over een elektromotor van 286 pk, een toename met 82 pk in vergelijking met het vorige model. Een geoptimaliseerd thermisch beheer verhoogt de efficiëntie, waardoor de wagens kunnen uitpakken met een groter rijbereik. Zo haalt de Audi Q4 Sportback 45 e-tron voortaan een rijbereik tot 562 kilometer (WLTP).

COMPLETERE UITRUSTING EN RIJHULPSYSTEMEN

Bij de Audi Q4 e-tron modellen behoort de Audi MMI-navigatie voortaan tot de standaarduitrusting, evenals verwarmde voorzetels en lane departure warning met emergency assist en fatigue assist. Bovendien krijgen beide modellen een eigen akoestische identiteit die varieert naargelang belasting en snelheid, om de verkeersveiligheid te verhogen.

Als optie biedt de Audi Q4 e-tron familie voor het eerst ondersteuning voor rijstrookwissels, in combinatie met adaptive cruise assist, voor snelheden vanaf 90 km/u. Het nieuwe systeem gebruikt witte pijlen in het instrumentenbord en het headupdisplay met augmented reality om de bestuurder te melden of hij veilig van rijstrook kan veranderen. Wanneer de bestuurder vervolgens de richtingaanwijzer activeert, ondersteunt het systeem de bestuurder actief bij het sturen, dankzij gegevens van de radarsensoren achteraan. Een ander optioneel systeem is de adaptieve snelheidsregelaar, die de afstand tot voorliggers regelt door te versnellen en te vertragen.

Een groter rijbereik tot 562 kilometer (WLTP).

NIEUWE PERSONALISATIEMOGELIJKHEDEN

Met de nieuwe Competition afwerking geeft u de Audi Q4 e-tron een extra atletische uitstraling. Zo kunt u uw wagen voorzien van enkele expressieve accenten zoals Pebble Grey, Glacier White metaalkleur of Mythos Black metaalkleur voor de carrosserie, wielkastverbreders en deurlijsten in contrasterend Mythos Black metaalkleur, 21-duimsvelgen met vijf W-spaken in mat brons, verdonkerde ledmatrixkoplampen en verdonkerde ledachterlichten. De bronskleurige Audi ringen voegen een sportieve ‘finishing touch’ toe.

ONTDEK DE VERNIEUWDE AUDI Q4 E-TRON Neem contact op met Audi fleet op audi.be.