Duitse wernemer wil voortaan een veel flexibeler werkregeling

6 april 2021
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Shutterstock
Duitse wernemer wil voortaan een veel flexibeler werkregeling

Ook in Duitsland verdubbelde de voorbije maanden het aantal thuiswerkers. Hoewel slechts vier procent van hen voortaan volledig van thuis zou willen werken, is bij een grote meerderheid de behoefte aan flexibiliteit sterk aangewakkerd. De optimale mix zal mee bepalen hoe aantrekkelijk een werkgever is.

Een en ander blijkt uit een bevraging door StepStone. Het vacatureplatform bevroeg 28.000 werknemers in Duitsland, waaronder ook 2.000 recruiters en leidinggevenden met personeelsverantwoordelijkheid.

Het persoonlijk contact blijft te belangrijk

De voorbije maanden verdubbelde het aantal thuiswerkers in Duitsland. Drie op vier onder hen geven aan dat ze veel tijd besparen doordat ze niet hoeven te pendelen

Maar ze zien vooral een gigantisch nadeel: ze missen het persoonlijk contact met collega’s. Slechts vier procent wil voortaan volledig van thuis uit werken.

Tegelijk geven ze ook aan het bureau post-corona anders te willen gebruiken, met name voor alles wat ze niet beter van thuis uit kunnen, zoals gewone schrijfopdrachten. Dr. Tobias Zimmermann (Stepstone): "Veel meer wordt het een plaats voor bewust samenwerken en interactieve uitwisselingen."

Vrijheid qua plaats en tijd

En wat met de tijdsbesteding? Ook hier willen de Duitse werknemers vooral flexibiliteit. Net als wat betreft de werkplek, dus. 83 procent van de respondenten geeft aan dat ze begin- en einduren zelf willen bepalen.

Qua plaats willen ze ook een vinger in de pap (47%), of minstens een vast aantal dagen hebben voor afstandswerken (36%). Dat vergt een hele reorganisatie, maar werknemers begrijpen dat wel, zo concludeert onderzoeker Zimmermann. "Eerlijke en open communicatie wordt cruciaal in dat proces om allen daarbij betrokken te houden.”

De juiste mix

Voor één op vijf ondernemingen blijkt dit een stevige uitdaging. 1/5 van de bedrijven is nog niet georganiseerd qua werkprocessen op meer thuiswerk, zo blijkt. Vooral kleine en middelgrote industriële kmo’s worstelen met deze verwachting. Ze staan ook op het vlak van digitalisering nog voor een inhaalbeweging.

Uiteindelijk zal thuiswerken voor één op vier de uitzondering blijven.

Maar evengoed één op vier wil de medewerkers de vrije keuze geven.

Vijf procent wil gaan inzetten op volledig van thuis werken

De meerderheid zal naar ene hybride model evolueren voor medewerkers die werk kunnen doen van thuis uit.

“Hoe snel en hoe flexibel ondernemingen na de crisis kunnen inspelen op deze gecreëerde behoeft, zal uiteindelijk mede bepalen hoe aantrekkelijk ze zijn als werkgever," zo weet Tobias Zimmerman.

Bron: Arbeitsmodelle nach Corona. Das Büro stirbt nicht aus, Stepstone.de

Meer in het topic: thuiswerkenflexibele werkregeling