Werken aan duurzame inzetbaarheid

20 januari 2022
Werken aan duurzame inzetbaarheid

De kans is reëel dat u dezer dagen bezig bent met de schade te beperken. Net als nogal wat van uw hr-vakgenoten bent u extra alert voor tekenen van ontevredenheid. Kostbare talenten vraagt u op de koffie om te voorkomen dat ze weg gaan. U voelt aan wat Acerta inmiddels in cijfers bevestigt: werknemers gaan sedert vorig jaar veel meer spontaan op zoek naar een andere baan, zeker jongeren.

Welke rol speelde de pandemie daarin? Wat een ondernemer als Wouter Torfs al zag in de praktijk, wordt bevestigd door onderzoek van Antwerp Management School: het antwoord is genuanceerd en de pandemie stortte ons zeker niet in een algemene welzijnsmalaise. En ze is op zich geen basis voor een algemene uittocht genre Great Resignation zoals in de VS.

Tegelijk blijft de druk op de arbeidsmarkt zeer hoog. België kent een van de hoogste vacaturegraden in de EU. U bent weer veel meer bezig met creatieve vormen van rekruteren (de redactie krijgt een stroom aan berichten over zeer laagdrempelige ‘jobdagen’) en employer branding.

Hopelijk bent u ook bezig met retentie en welzijn. Bedrijven die nog geen werk maken van duurzame inzetbaarheid, riskeren de weerslag te krijgen van de groeiende bereidheid van jongeren om te veranderen van werkgever. Misschien kunnen ijsberen daarbij inspireren.

Onze inspiratie deze week