Privacyverklaring

'Gestart in een droomcontext'

6 december 2022
Tekst
Patrick Verhoest

Na nog geen twee jaar bij Colruyt Group is nieuwkomer Astrid Carremans al aan haar tweede uitdaging toe. Ze is een hr- én Colruyt-believer geworden.

Het was pas toen de KU Leuven-studente in het hr-team van studentenorganisatie Academics for Companies belandde, dat Astrid Carremans besefte dat ze in haar beroepsleven de hr-wereld in wou. In haar tweede masterjaar kreeg die hr-ambitie een eerste keer vorm, toen ze stage liep bij Deloitte. Ze kwam in een team terecht van hr-businesspartners en hr-officers. Ze leerde er wat hr in een organisatie kan betekenen. Vanuit haar eindwerk, dat over conflictmanagement in familiebedrijven ging, werd ze aangetrokken door familiebedrijven en hun traditie. Hierdoor viel een vacature bij Colruyt Group haar op. Toen de ontwikkelingsgerichte retailer hr-trainees zocht, waagde ze haar kans. Ze werd aangeworven en twee jaar later is ze al aan haar tweede rol toe.

Droomstart

Als nieuweling mocht Astrid Carremans de diverse onderdelen van de hr-afdeling verkennen. Dat ging zowel over recruitment & selectie als health & safety, personeelszaken en leren & ontwikkelen. Ze kreeg ruim de tijd om een netwerk op te bouwen en verschillende afdelingen te leren kennen. Ze voelde zich er meteen thuis. “Het was echt zoals in een familie. De cultuur en de waarden – vooral dienstbaarheid – voelde ik overal uitgedragen worden. Bij mijn opstart stond iedereen me met open deur op te wachten.” Nadien werd Astrid Carremans junior verantwoordelijke mens- en teamontwikkeling voor Colruyt Group IT. Daar ondersteunt en versterkt ze leidinggevenden bij het ontwikkelen van medewerkers en teams om zo te bouwen aan een bewust ontwikkelingsgerichte en wendbare organisatie. “Deze zin vat mooi samen wat we doen: we adviseren bij het leren en ontwikkelen en doen dat zowel op individueel als team- en organisatorisch niveau.”

Aanspreekpunt

In het helpen van de leidinggevenden bij het ontwikkelen van hun medewerkers en zichzelf, is een belangrijke rol voor Astrid Carremans weggelegd. Bij Colruyt Group zijn leidinggevenden het eerste aanspreekpunt voor hun medewerkers als het aankomt op hr-gerelateerde vragen en thema’s. “Als verantwoordelijke mens-en teamontwikkeling ondersteun je de leidinggevenden bij thema’s zoals verbinding, motivatie en verandering, maar ook persoonlijke groei.”

Voldoening

Astrid Carremans geniet met volle teugen van haar eerste vaste betrekking. Ze werkt graag bij Colruyt Group, onder meer door de collega’s, van wie ze veel kan leren: “Hier verveel ik me nooit. Ik krijg veel ontwikkelkansen en boeiende uitdagingen. Ik ben een echte ambassadeur van Colruyt Group geworden. Ook de toekomst zie ik vol vertrouwen tegemoet. Ik zie nog veel mogelijkheden en weet dat het bedrijf hier altijd voor openstaat. Ik heb nog veel stappen te zetten bij een retailer die veel maatschappelijke betrokkenheid laat zien. Toen Wallonië onder water stond, sprong Colruyt Group voor die mensen in de bres. Daarom werk ik hier ook graag. Omdat ik hier op de juiste plaats zit, ga ik elke avond voldaan en gelukkig naar huis.”