Privacyverklaring

Htag en HRmagazine stappen in strategische alliantie

4 december 2023
Tekst
Jo Cobbaut

Htag (by Références) en HRmagazine (NMG) hebben besloten om een strategische alliantie aan te gaan om de hr-gemeenschap nog beter van dienst te zijn.

Het idee achter deze samenwerking is eenvoudig: "Alleen gaan we sneller. Samen gaan we verder." Vanuit dat standpunt hebben Htag, opgericht by Références in mei 2022 en nu al toonaangevend in Franstalig België, en HRmagazine, de marktleider in Vlaanderen, ervoor gekozen om hun krachten te bundelen. Hun gemeenschappelijke ambitie is om hr-directors en hun teams nog beter te ondersteunen in hun uitdagingen.

Christophe Lo Giudice, hoofdredacteur van Htag, benadrukt dat ze altijd hebben geprobeerd hun horizon te verbreden, onder andere door unieke partnerschappen aan te gaan met Franstalige hr-media zoals het tijdschrift van ANDRH in Frankrijk, HR Today in Zwitserland en de Revue RH van de Orde van erkende hr-adviseurs in Québec. Het was dus logisch om de Htag-gemeenschap ook te verbinden met inspirerende initiatieven en ervaringen uit het noorden van het land. Het delen van inspirerende content van HRmagazine was dan ook een logisch gevolg.

Evelyne Ferange, managing director van Nieuwe Media Groep, benadrukt dat hoewel HRmagazine (Nieuwe Media Groep) en Htag (by Références) twee aparte initiatieven met hun eigen merken blijven, ze gelooft in de toegevoegde waarde van het verruimen van hun horizon en het samenbrengen en delen van Franstalige en Nederlandstalige perspectieven op bepaalde onderwerpen en momenten.

Hun teams kijken ernaar uit om samen te werken aan redactionele en commerciële synergieën. Ze zijn ervan overtuigd dat het beste nog moet komen.

Samen streven ze ernaar om de informatie die ze aanbieden aan de hr-gemeenschap te verrijken en te verdiepen. Tegelijk willen ze hun communicatieformats diversifiëren. Ze willen elkaar inspireren om voortdurend hun programma's, waaronder conferenties, masterclasses, seminars, rondetafelgesprekken, lunches en inspiratie-avonden, te vernieuwen. Bovendien willen ze hun partnerschappen met universiteiten, hogescholen, beroepsverenigingen voor hr-professionals en alle initiatieven die relevant zijn voor de hr-gemeenschap versterken. Tot slot streven ze ernaar om hun partners een nationale dekking te bieden.

Nieuwe Media Groep is een gemeenschap die wordt gedreven door en voor gepassioneerde hr- en financiële professionals. Opgericht in 1995, is HRmagazine nu veel meer dan alleen een tijdschrift. Hun motto is "verbinden en inspireren", en ze doen dit door middel van interviews, rondetafelgesprekken, podcasts en evenementen zoals het HRtech, Mobility Tomorrow en HR-congres.

Htag (by Références) is de gemeenschap van onafhankelijke, inspirerende en inclusieve hr-verantwoordelijken in Franstalig België. Hun visie is om een gemeenschapsruimte te creëren waar leden nieuwe wegen kunnen verkennen om vooruitgang te boeken in een voortdurend veranderende wereld