Privacyverklaring

Naar meer zelforganisatie voor hr

16 januari 2023
Tekst
Patrick Verhoest
Beeld
Foto Fie Vandevin

Pascal Van Loo, al head of organizational development bij VLAIO, werd benoemd tot senior hr-manager. Hij heeft nu de hele hr-verantwoordelijkheid van een afdeling die voortaan Personeel en Organisatie heet.

Toen het diensthoofd personeel bij VLAIO vertrok, besloot de directie Pascal Van Loo te vragen om het hr-team bij zijn verantwoordelijkheden te nemen. Zijn opdracht als senior hr-manager wordt het beheren van het volledige scala aan hr-activiteiten. “Mijn dienst zal P&O heten, omdat ik nu al de domeinen Organisatieontwikkeling en Organisatiebeheersing leid. Dat zijn twee verschillende teams. Het ene is meer op de zachte hr gericht, het andere is de harde kant. Ik wou ze gecombineerd zien omdat ik geloof dat mens en organisatie gekoppeld moeten worden. Ik stuur nu de drie teams aan. Het hr-team is met instroom, doorstroom en uitstroom bezig, organisatiebeheersing behelst onder andere procesmanagement, audit en risico terwijl organisatieontwikkeling change management inhoudt.”

Pascal Van Loo wordt in zijn opdracht geholpen door een 14-tal mensen, die 450 medewerkers begeleiden. Ze nemen elk het leiderschap over hun domein, geeft hij aan: “De pure loonadminstratie zit bij de overheid bij het DCPA en wordt centraal getrokken. Met mijn teams wil ik opschuiven richting meer zelforganisatie.”

Rode draad

De loopbaan van Pascal Van Loo kende een grillig verloop tot nog toe. Een beetje de omgekeerde wereld, vindt hij. “Ik zette onlogische stappen. Ik ben bijna dertig jaar aan de slag en ben begonnen als ondernemer. De eerste vijftien jaar was ik oprichter en bezieler van Obelisk, waar ik een dertigtal consultants begeleidde en zelf de hr-afdeling voor mijn rekening nam. Dan had ik gedurende een jaar een burnout en dacht ik na wat te doen. Ik begon terug in consulting als zelfstandige in verandertrajecten, waarmee ik maatschappelijk het verschil kon maken. Ik selecteerde streng op mijn klanten. In het derde deel van mijn loopbaan ging ik na 25 jaar in dienst bij de overheid en werd ik ambtenaar, al konden mijn vrienden dat amper geloven. Bij de overheid kon ik al de meest innovatieve leer- en verandertrajecten opzetten.”

Werk-leven

Pascal zegt hard te werken en blij te zijn dat hij zich opnieuw 150% kan geven: “Ik geniet daarvan. Maar dank zij mijn burn-out ken ik mijn signalen en bouwde ik een aantal mechanismen in. Eén ervan is mijn 24 urenregel. Die zegt dat ik vanaf vrijdagavond de eerste 24 uur van het weekend niets doe. Geen computer of mail gaat open. Dat is mijn recuperatietijd. Ik heb flexibiliteit bij Vlaio en Pasas, mijn eigen bedrijf, en dat helpt me. Ik weet ondertussen wat bij mij werkt om in evenwicht te zijn. Tijdens mijn vrije dagen schreef ik ook nog een boek – Het Ronde Vierkant – over hybride organisatieverandering.”