Privacyverklaring

Platform Zorggenoot faciliteert werkgevers die mantelzorgers steunen

4 december 2023
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Zorggenoot team met vlnr Willem Schungel, Sandra Koopman, Jeroen Vermeulen, Jeroen Meijers - Fotografie Reggy van Liempd

Nationale-Nederlanden verzelfstandigt de start-up Zorggenoot. NN Ventures neemt als medeoprichter een minderheidsbelang. Zorggenoot is een platform dat werkgevers helpt om hun medewerkers te ondersteunen bij mantelzorg. Het neemt de regel- en uitzoektaken uit handen van mantelzorgers, waardoor zij meer tijd hebben voor hun naasten.

“We vinden het belangrijk om mantelzorgers te ondersteunen”, zegt Jeroen Vermeulen, ceo Zorggenoot. Werkgevers spelen een belangrijke rol in de ondersteuning van werkende mantelzorgers. Zij kunnen hen helpen om de mantelzorgtaken op een goede manier te combineren met hun werk.

Vier uur per week aan regeltaken

Mantelzorgers zijn gemiddeld vier uur per week kwijt aan regel- en uitzoektaken. Daarnaast vinden zij vaak de bestaande oplossingen niet. Zorggenoot kan helpen om te voorkomen dat er overbelasting ontstaat door de zorg voor een naaste.

De informele mantelzorg zal de komende vijftien jaar steeds belangrijker worden. Jeroen Meijers, directeur van NN Ventures: “Binnen het investeringsthema ‘zorgeloos pensioen’ van NN Ventures is mantelzorg een van de maatschappelijke uitdagingen rondom vergrijzing. Met het minderheidsbelang en een investering van Nationale-Nederlanden kan uitbreiding plaatsvinden van de dienstverlening en meer mantelzorgers worden ondersteund.”

Zorggenoot biedt diensten als: 
- regel- en uitzoektaken uit handen nemen;
- informatie en advies over mantelzorg en bestaande oplossingen;
- verbinding tussen mantelzorgers onderling.

Zorggenoot is beschikbaar voor alle werkgevers in Nederland.