SD Worx versterkt controle op GlobePayroll

17 juli 2019
Tekst
Jo Cobbaut
SD Worx versterkt controle op GlobePayroll

HR-dienstenverlener SD Worx verhoogt zijn participatie in GlobePayroll van 40% tot 50,01%. GlobePayroll werd eind 2015 opgericht en biedt een globale payrolloplossing die volledig in de cloud draait.

In juni vorig jaar verwierf SD Worx 40% van de aandelen van GlobePayroll. SD Worx verhoogt nu zijn participatie en neemt een bijkomende 10,01% van de aandelen van GlobePayroll. Daarnaast voorziet het extra financiering om de internationale marktuitbreiding en productontwikkeling te versnellen.

Focus op middelgrote multinationals

GlobePayroll en SD Worx Global Solutions zullen samen een nieuw aanbod lanceren: Global People Services. Deze voor-geconfigureerde oplossing zal vanaf januari volgend jaar een geïntegreerde ervaring van de loonadministratie (Core HR) bieden in vijftien Europese landen. In een tweede fase zullen nog meer landen volgen.

De vier oprichters en aandeelhouders van GlobePayroll blijven in de raad van bestuur. SD Worx krijgt twee extra bestuurszetels: CIO Henri Vanroelen en Thierry Vanbever, International Business Director, zullen deze rol opnemen. Jean-Luc Barbier wordt voorzitter van de raad van bestuur.