Privacyverklaring

VINCI Energies creëert vrouwelijke werkkledij

20 december 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
VINCI Energies

VINCI Energies rekruteerde in België in 2021 en 2022 tientallen vrouwen, onder meer in technische functies als ingenieur, elektromechanica, quality controller of lasser. Tijd dus voor vrouwvriendelijke werkkledij.

VINCI Energies zet al geruime tijd in op gelijke kansen op de werkvloer. Zo lanceerde de specialist in digitale transformatie en energietransitie dit voorjaar een nieuwe editie van de ‘Women in technology’-campagne.

Meer comfort

In dat streven naar een inclusieve werkomgeving creëert VINCI Energies nu aangepaste vrouwelijke werkkledij.“Werkkledij is traditioneel op het mannelijke lichaam geschoeid, zowel qua vorm als maat. Weinig aantrekkelijk en praktisch voor vrouwen dus, en daarom hebben we nu beslist in aangepaste werkkledij te voorzien voor onze vrouwelijke medewerkers: overalls en beschermende kledij, maar evengoed veiligheidsschoenen in kleinere maten”, stelt Marc Lemaire, managing director bij VINCI Energies België.

Voor eerdere acties ontving het bedrijf meerdere awards, onder meer van XKwadraat (Gendergelijkheid op de werkvloer), het diversiteitslabel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Bold Champion Award van Veuve Clicquot. Ook van sectorfederatie Agoria ontving VINCI Energies felicitaties.

Genderstereotypes doorbreken

Om ook stereotypes te doorbreken, zet Vinci Energies elke maand een vrouwelijke collega in de kijker op het jobportaal van de groep en op sociale media. Ook worden alle deelneemsters aan de ‘Women in technology’-campagnes twee maal per jaar uitgenodigd voor een netwerklunch en heeft het bedrijf de formulering van zijn vacatures herzien om die zo inclusief mogelijk te maken.

“De afgelopen twee jaar rekruteerden we meer dan honderdtien vrouwen, een aantal dat we nog verder omhoog willen krijgen. Daarvoor moeten we de bestaande genderstereotypes en clichés blijven doorbreken: technologie is neutraal en dus is iedereen bij ons welkom: vrouw, non-binair of man”, verklaart Marc Lemaire.