Privacyverklaring

Waarom autohuur een goede oplossing is voor bedrijven

18 september 2023
Tekst
Partner Content

Effectief beheer van bedrijfsmobiliteit is voor veel organisaties een belangrijke succesfactor geworden. HR directeuren en wagenparkbeheerders spelen een cruciale rol bij het vinden van partners die aan deze complexe behoeften kunnen voldoen.

Ze worden geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van kosten, veiligheid, naleving van regelgeving, technologie en duurzaamheid. Ze moeten zich voortdurend aanpassen en innovatieve strategieën toepassen om hun wagenpark te optimaliseren en concurrerend te blijven op de markt.

Daarom kan huren om een aantal redenen de beste oplossing zijn:

Financiële flexibiliteit en het vermijden van afschrijving

Dankzij het huren van wagens kunnen bedrijven hun kosten op een voorspelbare manier beheren. Ze betalen elke maand een vast bedrag, wat het budgetteren vergemakkelijkt, in tegenstelling tot het kopen van een voertuig waarbij je vooraf het compleet bedrag moet betalen.

Voertuigen verliezen na verloop van tijd hun waarde. Door te huren in plaats van te kopen, vermijden bedrijven dat ze de afschrijving van voertuigen moeten absorberen, wat op lange termijn een aanzienlijke besparing kan betekenen.

Een recent en gevarieerd wagenpark

Door te huren kunnen bedrijven hun wagenpark regelmatig vernieuwen, wat betekent dat ze altijd de nieuwste, meest energiezuinige voertuigen hebben, wat de brandstof- en onderhoudskosten kan verlagen. Ze kunnen ook kiezen uit een reeks voertuigen die passen bij hun specifieke behoeften.

Van de kleine stadsauto, SUV of van tot een bestelwagen van 18m³, voor korte- of langetermijnverhuur.

Verhuurbedrijven bieden oplossingen op maat om aan alle specifieke behoeften te voldoen.

Nationale en internationale dekking

Als de mobiliteitsbehoeften verder reiken dan de landsgrenzen, beschikken verhuurbedrijven meestal over een wereldwijd netwerk. Deze nationale en internationale aanwezigheid garandeert optimale flexibiliteit voor zakenreizen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor veel bedrijven een belangrijk aandachtspunt geworden. Het wagenpark van verhuurbedrijven bestaat tegenwoordig uit zuinige voertuigen, waardoor organisaties een actieve bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en tegelijkertijd kunnen besparen op brandstofkosten.

Vereenvoudigd onderhoud

Huurcontracten omvatten onderhoudsdiensten, wat betekent dat het bedrijf zich geen zorgen hoeft te maken over het beheer van reparaties en onderhoud van voertuigen. Dit kan stilstand en onverwachte kosten verminderen.

Minder wettelijke aansprakelijkheid

Door te huren, kan het bedrijf sommige wettelijke verplichtingen verminderen die gepaard gaan met het bezit van voertuigen, zoals garantiekwesties en naleving van de milieuwetgeving.

Vereenvoudigd wagenparkbeheer

Huren kan worden gecombineerd met wagenparkbeheerdiensten, wat de taak van wagenparkbeheerders vereenvoudigt op het gebied van de opvolging van voertuigen, onderhoud en naleving van wet- en regelgeving.

Bedrijven kunnen de grootte van hun wagenpark aanpassen, wat vooral handig kan zijn voor bedrijven die seizoensgebonden behoeften hebben.

Voertuig testen en proefperiode

Voertuigen huren kan ook handig zijn om verschillende voertuigtypes te testen en te bepalen welke het best geschikt zijn voor hun behoeften alvorens een aankoopbeslissing te nemen.

Het is ook de ideale oplossing als aanloopwagen of vooraleer zich te binden aan een leasingscontract.

Tankkaart en mobiliteitspas

Naast de huur bestaat er ook de optie om tankkaarten en mobiliteitspassen aan uw werknemers te bieden, zonder zich zorgen te maken over belastingregels, kastickets of uitgavencontrole.

Klik hier om meer te weten over de diensten van Europcar België en hoe we aan uw specifieke zakelijke mobiliteitsbehoeften kunnen voldoen.