Privacyverklaring

HRupdate 11 juli: Passie

10 juli 2024
Tekst
Gert Verlinden

Negentig procent van de deelnemers aan onze maandagochtendpoll beantwoordt de vraag hoe ze de vakantie benutten om de balans van hun carrière op te maken met ‘ontspannen en de batterijen opladen’.

De werknemers van Audi Brussels beschikken over taai materiaal om deze vakantie over te reflecteren, na de aankondiging van de zware reorganisatie. Is een job in de wagenassemblagefabriek hun passie? Of gebruiken ze een nakend ontslag voor een carrièreswitch in de richting van hun werkelijke passie? Hr-directeur Jan Dillis schreef er een column over.

Het Audi Brussels-dossier betekent een pittige klus voor de samenwerking tussen de arbeidsbemiddelaars VDAB, Actiris en Le Forem. Een paar maanden geleden daagden ze in HRmagazine en Htag by Références de werkgevers uit om hen te testen. Ik kijk daarom verwachtingsvol naar de interregionale jobmobiliteit tussen de drie gewesten.

Aan de onderhandelingstafel tussen werkgever en vakorganisaties komt het erop aan om goed te luisteren. Professor Kathleen Vangronsvelt onthult de wetenschap achter ‘high-quality’ luistervaardigheden. De voordelen? Productiviteit, innovatie en welzijn. Misschien moeten we ook goed luisteren naar neurodivergente werknemers. Tinne Janssens, zelf een persoon met autisme, vertelt hieronder - met veel passie - waarom.

Onze inspiratie deze week