Privacyverklaring

Inhouse: binnenkijken bij Dstny

9 augustus 2024
Tekst
Gert Verlinden
Beeld
Stijn Loncke by James Arthur

Stijn Loncke, hr-manager bij Dstny: “We werken sinds oktober 2023 in dit Dstny House. We zijn een groeiende Europese scale-up. De medewerkers hadden behoefte aan nieuwe en moderne werkplekken. Het verhuisproces was uniek en typeert de bedrijfscultuur van Dstny. Niet alleen het management, maar ook de medewerkers hebben het design van dit gebouw op een democratische manier vormgegeven.

Dat gebeurde op drie manieren: via een enquête naar alle medewerkers om hun inbreng en noden te verzamelen, vervolgens met diepgaande workshops met afgevaardigden vanuit alle afdelingen en tot slot via interviews met de departementshoofden. Zo leggen de medewerkers eigen accenten.

Sindsdien vind je hier koffiecorners die tot spontane gesprekjes leiden, werkplekken die overleg en samenwerking tussen verschillende afdelingen stimuleren, concentratieruimtes en een informeel werkcafé. Medewerkers mogen uiteraard ook vrijwillig een paar dagen per week thuiswerken. Het concept en de capaciteit van het gebouw laten toe om pragmatisch met hybride werken om te gaan. Hr stuurt indien nodig reactief bij.

Het design, de variatie, het licht en de kleurencombinaties vertellen het verhaal wie Dstny is en hoe we ons positioneren: tegelijk professioneel en no-nonsense. Maar ook met onze medewerkers.”