Privacyverklaring

Jodie Kempfer en Katrien Moens naar hr-team van PeopleWare

27 oktober 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Vlnr. Jodie Kempfer en Katrien Moens (foto People Ware)

Jodie Kempfer en Katrien Moens zijn de nieuwste aanwinsten van softwareontwikkelaar PeopleWare. Zij zullen de organisatie in goede banen leiden als respectievelijk recruiter en hr- en office manager. Ze willen vooral een optimale werksfeer scheppen met veel aandacht voor de band tussen collega’s.

PeopleWare, de Lierse ontwikkelaar van softwareoplossingen op maat, breidt het hr-team uit met twee nieuwe medewerkers. Jodie Kempfer (25) ruilt de zorgsector in voor de IT-wereld en neemt haar ervaring als jobcoach mee. Zij zal als hr-medewerker en recruiter op zoek gaan naar nieuwe talenten en hun eerste aanspreekpunt zijn.

Katrien Moens (51) kan op haar beurt rekenen op heel wat ervaring op het vlak van finance, legal en personeelszaken uit verschillende eerdere functies. Als office manager staat ze in voor het personeelsbeleid en de dagelijkse werking van de twee PeopleWare-kantoren, in samenwerking met het team.

Goed voorbereide briefing

Beide vrouwen zetten hun eerste stappen in de IT-sector. Ze apprecieerden de hartelijkheid bij zowel de sollicitatie als de eerste kennismaking en het welkom met een bos bloemen en “een duidelijke voorbereidende briefing. Daarnaast krijgen we heel wat flexibiliteit om onze ideeën uit te werken. We willen een optimale werksfeer creëren en de connectie tussen collega’s bewaren, ook in tijden van thuiswerken. Daarom staan er heel wat groepsactiviteiten op het programma. Die planning zijn we al aan het opstellen.”

Persoonlijke behoeften

“Een van de voornaamste uitdagingen voor het hr-team is het creëren van een professionele omgeving die maximaal rekening houdt met de persoonlijke behoeften van medewerkers”, meent Marc Schijvaerts, managing director bij PeopleWare. “Als organisatie merken we dat we op dat vlak flexibel moeten zijn, want het evenwicht is voortdurend aan het verschuiven. Wat medewerkers vandaag belangrijk vinden, kan morgen iets totaal anders zijn. Jodie en Katrien zullen mee onze mensgerichte visie op IT uitdragen en krijgen alle verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en vrijheid om hun functie zelf kleur te geven. Daarbij stellen we hun EQ, talent en ervaring ten zeerste op prijs.”