Privacyverklaring

Twee extra start-ups rond data en skills

12 september 2023
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Toon Devloo (foto Headstart)

Een jaar na de oprichting van Headstart door Timothy Desmet en Michiel Crommelinck, lanceert het Gentse ecosysteem twee nieuwe start-ups voor hr-technologie.

Vanuit hun achtergrond richtten Timothy (medeoprichter van het marktonderzoeksbureau Profacts) en Michiel (medeoprichter van hr-platform Officient) in 2023 een nieuw ecosysteem op. Michiel Crommelinck: “Onze ambitie is om een ecosysteem van bedrijven uit te bouwen met human behavior en data als rode draad.”

Tot Headstart behoort ook Sapience, een marktonderzoeksbureau. Daar komen nu twee start-ups bij die inspelen op nieuwe evoluties en opportuniteiten in hr.

Inspelen op nieuwe evoluties in hr

Met beide nieuwe start-ups speelt Headstart in op twee evoluties in hr: de nood aan en aandacht voor technische skills en de groeiende hoeveelheid aan data over medewerkers.

Stefaan Hatamian begon daarom met Upskill: “Medewerkers zijn zich meer en meer bewust van hun skills en hun eigen ontwikkelingsambities. Daarnaast erkennen organisaties steeds meer dat skillsets, in plaats van traditionele functieomschrijvingen, de ideale basis vormen voor een hr-beleid. Een robuust skills framework vormt de kern voor het stroomlijnen van elk hr-proces, van werving en selectie tot reward en zelfs de organisatiestructuur.”

Upskill, de nieuwe start-up op basis van hr-technologie, zal inspelen op die evolutie en organisaties helpen via proactief advies en digitale oplossingen. Stefaan heeft een achtergrond in diverse internationale hr-rollen bij onder andere Volvo Group en Henkel.

People data

Een andere evolutie is de groeiende hoeveelheid werknemersgegevens, ook wel 'people data' genoemd, als gevolg van de toenemende digitalisering bij bedrijven. Move37, opgericht door Toon Devloo, zal organisaties helpen om vanuit people data impact te creëren op belangrijke aspecten zoals veiligheid, customer experience, kwaliteit en verkoop.

Toon Devloo: “Vooral in bedrijven waar de business echt steunt op de medewerkers die in rechtstreeks contact staan met de klant en/of het eindproduct, zien we een grote nood aan het doelgerichter inzetten van people data. Denk maar aan retail, ziekenhuizen en productiebedrijven.”

Toon Devloo bouwde eerder al een internationale carrière uit in people analytics, onder andere bij Deloitte. Daarvoor behaalde Toon een doctoraat in de organisatiepsychologie onder professor Frederik Anseel (Professor of Management, Senior Deputy Dean, UNSW Business School, Australia).

HRTech. De toekomst van hr ligt in jouw handen