Privacyverklaring

De spontaniteit van het moment

5 juni 2024
Tekst
Gert Verlinden
Beeld
Katrien Roziers by James Arthur

Vallen en opstaan, dat is oké hier. Je mag fouten maken, zolang je leert en die ervaringen deelt. Zo’n bedrijfscultuur van kansen krijgen, bijleren, zelfontplooiing en persoonlijke groei past helemaal bij mij. Ik evolueer mee met mijn werkgever The Master Labs, die tot verdere wasdom komt. Mijn doel? Medewerkers duurzaam betrokken maken, zodat ze zich gelukkig voelen en bij ons blijven.

Bedrijfsleiding, collega’s en hr: we tonen onderling respect voor elkaar. Ellebogenwerk is uit den boze. Ik ben graag met verschillende projecten tegelijk bezig, die beantwoorden aan de behoeften van de organisatie. Die nood aan variatie kon je al observeren tijdens mijn jeugdjaren. Een handvol hobby’s, open om nieuwe sporten te ontdekken en honger naar nieuws. Ik beoefende onder meer ballet, tennis en volleybal. En op muzikaal vlak proefde ik van dwarsfluit, drum en piano.

Ik ben nergens de allerbeste in en wil verschillende activiteiten proberen en ervaren. Die diversiteit tref je ook aan in mijn ruime vriendenkring. Zo ontwikkel ik een brede blik op de wereld. Aanvankelijk was het een uitdaging om uitnodigingen van vrienden even te parkeren of af te slaan. Ik heb geleerd om niet overdreven hard meer te gaan en soms af te remmen. Zo slaag ik erin om bewust tijd te plannen voor mezelf of met mijn vriend. Zo’n lege plek in de agenda: dat is belangrijk voor de spontaniteit van het moment.

De balans tussen werk en privé bewaken? Ik ben niet zo’n believer van dat concept. Wat je doet doorheen de dag en de week fluctueert en loopt over elkaar heen. Ik hanteer geen strakke scheiding. Zo ga ik occasioneel sporten met de collega’s, padel bijvoorbeeld. Crossfit beoefen ik intussen al vier jaar. Het is een intensieve en explosieve sport met – daar hoor je me weer – veel variatie. Elke les is anders. Crossfit daagt me voortdurend uit met nieuwe doelen op vlak van snelheid en draagkracht. Het ideale tijdstip? Na een drukke werkdag, zelfs al ben ik moe. De perfecte remedie om het hoofd leeg te maken.

Op stillere dagen plan ik liever rustige activiteiten in, zoals wandelen in de natuur of een boek lezen. Blijft er een gaatje vrij in de agenda? Dan doe ik sporadisch vrijwilligerswerk voor een gezin met een zorgbehoefte en een persoonlijk assistentiebudget. En professioneel neem ik met plezier deel aan de hr-adviesraad van Aquafin. We brainstormen en wisselen ideeën uit. Zo vermijd ik een tunnelvisie. Mijn credo? Dat pronkte onlangs achteraan op een mobilhome. Wacht niet met genieten tot later, want als later eerder komt, dan ben je te laat.

Katrien Roziers, hr-manager bij The Master Labs