Privacyverklaring

HRmagazine PODCAST: Werkplekleren en het coachen naar zelfsturend leren.

19 april 2021
Tekst
Podcast

De HRmagazine PODCAST brengt per aflevering één of meerdere experts samen over een actueel HR-thema. Zij worden geïnterviewd door een bekende radio- of televisiepresentator en geven hun visie op de toekomst.

Lisbeth Imbo interviewt in deze aflevering Veerle Vermeulen (Agoria) en Emily Hoefman (Volvo Cars Gent) over werkplekleren en het coachen naar zelfsturend leren.

Een leven lang leren is een verhaal voor ons allen. De technologische evolutie en digitalisering maakt dat we allen moeten ‘upskillen’ en ‘reskillen’. Dat leren zullen we in grote mate doen op de werkplek zelf: georganiseerd met coaching door mentoren, maar ook informeel door te oefenen, observeren, fouten te maken etc. Welke rol moet het bedrijf op zich nemen? Wie stuurt aan en wat kan de medewerker zelf doen?

Over onze gasten:

Veerle Vermeulen (Agoria): Veerle Vermeulen werkt sinds 7 jaar als expert People & Organisation bij Agoria, federatie van de technologisch industrie. Ze is er projectcoördinator duaal leren, stimuleert de samenwerking tussen de onderwijs- en opleidingswereld enerzijds en de technologische industrie anderzijds. Ze begeleidt bedrijven in hun leer- en ontwikkelbeleid.

Emily Hoefman (Volvo Cars Gent): Emily Hoefman werkt sinds 3,5 jaar als learning coordinator op de afdeling Talent Management bij Volvo Cars. Ze is er verantwoordelijk voor planning en opvolging van het ontwikkelingsaanbod en opleidingen, van aanvraag t.e.m. uitvoering, biedt ondersteuning bij interne ontwikkelingsprogramma’s en is de sturende kracht voor uitvoering van initiatieven betreffende diversiteit & inclusie.

Leren leren kan je aanleren! De Coach-de-Coach Werkplekleren van Agoria is een digitale tool die coaches en mentoren van werknemers, leerlingen en studenten handvaten geeft om het leerproces van hun lerende te versterken. Doe de Coach-de-Coach-scan en ontvang gedurende 8 weken tips op maat in je mailbox.

Veerle Vermeulen (Agoria) en Emily Hoefman (Volvo Cars Gent)

FULL PLAYLIST

https://podcast.hrmagazine.be