Privacyverklaring

HRmagazine PODCAST: Een plan voor de zorg

22 februari 2021
Tekst
Podcast

De HRmagazine PODCAST brengt per aflevering 2 experts samen over een actueel HR-thema. Zij worden geïnterviewd door een bekende radio- of televisiepresentator en geven hun visie op de toekomst.

In deze aflevering interviewt niemand minder dan Lisbeth Imbo 2 experten over de zorgsector. Andreas Verougstraete (Federgon) en Leen Verwimp (Express Medical) bespreken samen hun plan voor de zorg: hoe kunnen we de druk op het zorgpersoneel verlichten?

De zorgsector staat onder druk, de instroom is ontoereikend en de uitstroom uit de sector is hoog. Met de huidige coronacrisis wordt er vanuit verschillende hoeken aan de alarmbel getrokken. De politiek, maar ook de sector zelf, beseft dat er nood is aan nieuwe inzichten en ondersteuning om het personeelstekort in de zorgsector op te lossen.

Andreas Verougstraete (Federgon): Sinds 2020 is Andreas Verougstraete de opvolger van de huidige CEO Ann Cattelain als Legal Director bij Federgon, de Federatie van HR dienstverleners. Hij startte er als juridisch adviseur in 2012.

Leen Verwimp (Express Medical): Express Medical ondersteunt de zorgsector vandaag al op heel diverse manieren. Leen Verwimp reikt voorbeelden aan uit de praktijk over hoe de zorg vandaag al ontzorgd wordt, welke mogelijkheden er op het terrein zijn. Ze toetst de theorie aan de praktijk.

Andreas Verougstraete (Federgon) en Leen Verwimp (Express Medical)

FULL PLAYLIST

https://podcast.hrmagazine.be