Privacyverklaring

Katrijn Clement nieuwe VP HR Unilin

4 juni 2024
Tekst
Gert Verlinden
Beeld
Katrijn Clement

Unilin krijgt vanaf 1 juni 2024 een nieuwe VP HR. Katrijn Clement volgt Luc Lemarcq op, die na een carrière van 17 jaar bij Unilin met pensioen gaat, als hoofd van de hr-afdeling. Ze is geen nieuw gezicht in het bedrijf. Na 17 jaar bij Unilin in verschillende hr-rollen, wil ze verder bouwen aan het bedrijfsDNA en inzetten op verdere internationale groei. ​

Na studies Germaanse Talen aan de UGent, startte Katrijn Clement haar carrière in 1998 bij Hudson met als belangrijkste klant Unilin. In 2005 vervoegde Katrijn het bedrijf, waarna ze verschillende interne hr-rollen opnam. De voorbije twintig jaar groeide Unilin uit van een stevige kmo naar een beursgenoteerd, internationaal bedrijf met zo’n 8300 medewerkers en een omzet van € 2,8 miljard.

Meegegroeid met het bedrijf

Sinds 2008 is Katrijn hr-director bij Unilin Flooring. Binnen die functie ondersteunde ze deze divisie in een sterke groei van 1370 medewerkers naar een team van 4290. Daarbij overzag Katrijn het volledige spectrum van hr-domeinen teams in negen landen. Daarnaast begeleidde ze verschillende buitenlandse overnames en deed ze ervaring op met het opstarten van nieuwe productie-, verkoop- en distributie-entiteiten.

Katrijn Clement: “Een groot voordeel aan mijn eerdere rol van hr-director Unilin Flooring is dat ik het huidige hr-beleid van Unilin mee heb vorm gegeven. Ik vind het belangrijk het beleid dat we nu voeren verder uitrollen en bestendigen. Het actief voeden van de waarden en de organisatiecultuur is hierin cruciaal. ​ Onze cultuur is verbindend in een internationale en multiculturele context. We zijn actief in meer dan dertig landen met meer dan 75 nationaliteiten. We hebben de afgelopen jaren sterk ingezet op die cultuur. In een volgende fase trainen we ook onze volledige managementlijn om die waarden ​ om te zetten in hun dagelijkse leiderschapsactiviteiten.”

Klaar voor de uitdagingen op de arbeidsmarkt

De krapte op de arbeidsmarkt blijft een uitdaging. Met The Dive, Unilin’s visie op levenslang leren, formuleerde het bedrijf haar antwoord op deze uitdagingen. ​ “Om voortrekker in onze markt te blijven, zijn onze mensen cruciaal. Zij drijven onze innovatie en ons ondernemerschap. Naast het permanent bijscholen van onze huidige medewerkers in een steeds complexere omgeving is en blijft het vinden van de juiste, nieuwe collega’s één van onze grootste uitdagingen. The Dive zal ons helpen om de kwalitatieve en kwantitatieve mismatch op de arbeidsmarkt aan te pakken. The Dive is een brede filosofie die inzet op levenslang leren vanuit het 3E-model (leren door Experience, Exposure en Education). We bekijken leren dus breder dan de klassieke trainingsaanpak. Leren vindt plaats in verschillende vormen en is meer dan enkel op de schoolbanken zitten”, legt Katrijn Clement uit.