Privacyverklaring

‘Een job in het buitenland prikkelt me'

12 augustus 2024
Tekst
Gert Verlinden
Beeld
Lotte Coorevits

Lotte Coorevits behaalt deze zomer haar master in Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de VUB.

1. Waarover gaat jouw thesis?

“Het onderwerp van mijn thesis is de ‘affectieve gevolgen van contradispositionele openheid’. Ik onderzoek de effecten van de mate van openheid in iemands tegenstrijdig gedrag: is de impact ervan positief of negatief te noemen? De survey bestaat uit een dagboekonderzoek bij een honderdtal personen. Zij rapporteren vijf keer per dag gedurende twee weken hoe ze de effecten van openheid en de mate van authenticiteit in hun gedrag ervaren. Openheid is een persoonlijkheidsdimensie waar minder aandacht voor is in vergelijking met bijvoorbeeld intro- en extraversie. Wat de data tot nu toe vertellen? Er is benadeling noch psychologische kost van negatief effect bij contradispositioneel open en in-authentiek gedrag. Ik ben zelf ook een spontane, open en oprechte persoon. De respondenten waren onder meer een deel van de collega’s tijdens mijn stage.”

2. Wat voor stage heb je gedaan?

“Van september 2023 tot maart 2024 was ik actief bij Ferm Thuiszorg in Wijgmaal. Tijdens mijn stage werkte ik samen met twee medewerkers van vorming en ontwikkeling. Ik creëerde zelf vormingen en heb die gegeven aan de medewerkers die actief zijn als verzorgenden, rechtstreeks aan de doelgroep. Ik bekeek e-learnings en evalueerde in welke mate ze passen bij de ontvangers, verzorgenden en medewerkers van het middenkader.

Daarnaast gaf ik ondersteuning bij de rekrutering van nieuwe collega’s in het middenkader, zoals leidinggevenden van verzorgenden. En tot slot schreef ik mee aan het beleid. Om de strategische puzzel te vervolledigen, analyseerde ik de antwoorden van vragenlijsten voor medewerkers om hun input te verzamelen. Er is bijvoorbeeld in de zorgsector veel aandacht voor het ziektebeleid. Ferm Thuiszorg is een organisatie waar flexibel en autonoom werken volkomen normaal is. De organisatie hecht veel waarde aan een goede balans tussen werk en privé.”

3. Hoe behoud je zelf de balans tussen studeren en ontspanning?

“Ik ben een pendelstudent tussen mijn woonplaats Aarschot en de universiteit in Brussel. Voordien zat ik op kot in Leuven. Naast de thesis, de stage en de colleges oefen ik een studentenjob uit als verkoopster in een kledingzaak. Ik spring ook occasioneel bij in de jeugdbeweging waar ik vroeger leiding gaf. En ik doe regelmatig een citytrip, bij voorkeur richting Spanje. Als onderdeel van het Erasmusprogramma studeerde ik zes maanden in Valencia. Daar hield ik internationale vrienden aan over en een goede talenknobbel.”

4. Wat voor job hoop je binnenkort uit te voeren?

“Ik ben al aan het solliciteren en onderzoek verschillende opties. Ik sprak bijvoorbeeld met een consultancybedrijf over een job in Barcelona. Een job uitoefenen in het buitenland prikkelt me wel, maar het is geen must. Ik wil graag in een context terechtkomen waar mijn sociale vaardigheden helemaal tot hun recht komen in een aangename teamsfeer. Net zoals tijdens mijn stage hoop ik op een gevarieerd takenpakket, zowel operationeel als strategisch een bijdrage leveren. Opleidingen uitwerken en zelf brengen, dat geeft me energie.”