Privacyverklaring

HRupdate 17 april: Makelaars van talent

17 april 2024
Tekst
Gert Verlinden

Rekruteringsmanagers verleggen de focus van externe aanwervingen naar interne mobiliteit en doorgroei van werknemers. Zo zie je dat iedereen zijn job wel eens moet herzien onder invloed van de omstandigheden op de arbeidsmarkt. Rekruteren geraakt nog meer ingebed in het brede verhaal van talentmanagement.

De zes rekruteringsmanagers aan de rondetafel van HRmagazine zien de rol van rekruteerder uitbreiden tot een echte hr-businesspartner. Leidinggevenden zien hun verantwoordelijkheid toenemen in het verhaal van interne mobiliteit en upskilling. Bij biofarmabedrijf Sanofi zijn deze people managers aangesteld tot zogenoemde makelaars van talent.

Open gesprekken over loopbaanmanagement houden medewerkers aan boord. Je stimuleert een mobiliteitsdynamiek in de organisatie die maakt dat de pijplijn van successieplanning gevuld raakt. Een inclusieve organisatie waar elke medewerker zich thuisvoelt, versterkt die retentie en goesting om intern te ontwikkelen. Ook een mentorprogramma helpt medewerkers om zich te ontplooien. Dat geldt evenzeer voor rekruteerders. Wie fungeert als hun mentor in veranderende omstandigheden?

Onze inspiratie deze week