Privacyverklaring

HRupdate 6 juni: Stem hr

5 juni 2024
Tekst
Gert Verlinden

Zondag is het eindelijk zover. Dan mag u uw democratische stem uitbrengen in het stemhokje. Ik ben benieuwd welke nieuwe beleidslijnen het hr-metier zullen vormgeven in de volgende legislatuur. In HRmagazine leest u alvast de visie van Christian Roques, de hr-directeur van de Europese Commissie. Een flexibele en groene werkplek, interne mobiliteit en het welzijn van de medewerkers zijn voor hem de speerpunten.

Afgelopen week vertoefden we met de hr-community in het bruisende Bordeaux voor het TikTokHR-congres. In de aanloop naar het congres organiseerden we zoals bij elke zichzelf respecterende verkiezing een kwalitatieve peiling. Dit keer naar hr-hypes, -trends en duurzame ideeën. We luisterden naar de stem van een student, een hr-manager én een ceo. Daar komen verrassende antwoorden uit. Een voorbeeld? “Het is niet de jongste generatie die zich hoeft aan te passen aan de bedrijven. Wel omgekeerd.” Spoiler alert: deze uitspraak komt niet van de student.

Keynotespreker Peggy De Prins onthulde op het hr-congres nieuwe onderzoeksresultaten over taboes op de werkvloer. Faciliteert het volgende regeringsprogramma een doorbraak in de stilte over delicate thema’s? Op de website van HRmagazine (https://hrmagazine.be/nl/posts) leest u nog veel meer inspiratie over wat Bordeaux te bieden had.

Onze inspiratie