Flexibele verloning is een essentieel element geworden in de strijd om talent. Toch worstelen veel bedrijven, en met name kmo’s, met de administratieve complexiteit ervan. Monizze, een belangrijke speler binnen innovatieve hr-oplossingen, komt met een antwoord: RewardFlex. Deze nieuwe tool centraliseert het beheer van mobiliteitsbudgetten en cafetariaplannen en biedt bedrijven een eenvoudige manier om hun loonbeleid aantrekkelijk en persoonlijk te maken.
Kmo’s worden vaak geconfronteerd met een versnipperd hr-landschap waarin verlofbeheer, loonadministratie, mobiliteit en extralegale voordelen via verschillende systemen lopen. Met RewardFlex wil Monizze deze complexiteit wegnemen en zo wordt Monizze een one-stop-shop die werkgevers de mogelijkheid biedt om op een gebruiksvriendelijke manier diverse voordelen - zoals maaltijdcheques, ecocheques, mobiliteitsbudgetten en cafetariaplannen - te beheren. Werknemers krijgen op hun beurt de vrijheid om hun loonpakket af te stemmen op persoonlijke behoeften, volledig volgens de Belgische wetgeving.
“Te vaak zien kmo’s af van flexibele verloning omdat het beheer ervan als te complex wordt ervaren”, zegt Jean-Louis Van Houwe, CEO van Monizze. “Ons doel is om bedrijven een eenvoudige en efficiënte oplossing te bieden, waarmee ze een competitief en aantrekkelijk salarispakket kunnen samenstellen. Dat verhoogt niet alleen de tevredenheid van medewerkers, maar maakt bedrijven ook aantrekkelijker voor talent.”
RewardFlex is een nieuwe stap in de ondersteuning van bedrijven om hun hr-administratie te vereenvoudigen dankzij digitale tools. In de afgelopen jaren heeft Monizze al diverse innovaties gelanceerd, zoals Mila (een AI-assistent die ondernemers ondersteunt bij vragen over extralegale voordelen) en integreerde het Offr (een platform waarmee werknemers een simulatie kunnen maken van hun loonpakket). RewardFlex bouwt hierop voort en maakt het mogelijk om het federale mobiliteitsbudget en cafetariaplannen te beheren, inclusief bijvoorbeeld het aanvragen van extra verlofdagen of het regelen van een fietsleasing. Binnenkort worden ook hospitalisatieverzekeringen, bonussen en beroepskosten geïntegreerd in de tool.
Volgens Jean-Louis speelt Monizze in op een duidelijke behoefte: “Uit onderzoek blijkt dat 36% van de werknemers bereid is een deel van hun nettoloon in te ruilen voor flexibele voordelen. Tegelijkertijd willen 40% van de werkgevers hun loonbeleid flexibeler maken, maar ontbreekt het hen aan de juiste tools. Met RewardFlex bieden we een alles-in-één oplossing die zowel kmo’s als grote bedrijven toelaat om hun verloning te moderniseren en beter af te stemmen op de wensen van hun werknemers.”
Monizze heeft zich gepositioneerd als een innovator binnen de hr-techsector. Het bedrijf startte met maaltijd-, eco-, cadeau-, sport- en cultuurcheques en heeft zijn diensten gestaag uitgebreid. Waar in 2011 slechts 1,1 miljoen werknemers maaltijdcheques ontvingen – voornamelijk in grote bedrijven – is dat aantal vandaag opgelopen tot 3,3 miljoen, met een sterke vertegenwoordiging binnen kmo’s.
Deze evolutie toont aan dat flexibiliteit in verloning steeds meer aan belang wint. “Al enkele jaren werken we aan een oplossing om deze uitdagingen aan te pakken”, zegt Jean-Louis. “Met RewardFlex maken we flexibele verloning toegankelijk voor bedrijven van elke grootte en helpen we hen concurreren in de ‘war for talent’.”
Verdoe jij ook te veel tijd met het opvolgen van alle nieuwtjes in je feed? No worries, wij verzamelen alles wat nieuw is in de hr-wereld. Al die nieuwtjes komen wekelijks in jouw mailbox terecht.