Praktische tips voor personeelsbehoud

23 mei 2022
Tekst
PARTNER CONTENT
Praktische tips voor personeelsbehoud

Behoud van je mensen is het fundament van HR. In een periode van krapte op de arbeidsmarkt is er een overvloed aan banen, maar zijn goede kandidaten schaars. Voor veel organisaties is dit een enorm probleem. De cijfers liegen er niet om. Behoud van talent is dé post-covid uitdaging.

In onze gratis whitepaperPraktische tips voor personeelsbehoud’ bekijken we de oorzaken van personeelsverloop en hoe je een goede strategie kan opbouwen om dit zo laag mogelijk te houden.

Enkele cijfers uitgelicht:

  • 50% van de werknemers wereldwijd zocht een andere baan in 2021
  • 75% van de redenen om weg te gaan, kun je voorkomen.
  • 42% zegt van job te willen veranderen als de nieuwe werkgever de kans biedt om flexibeler te kunnen werken qua locatie en/of uren.
  • Enkel in België stonden er maar liefst 196.140 vacatures open eind vorig jaar

Omdat millennials eerder geneigd zijn te wisselen van baan dan hun voorgangers, is personeelsbehoud voor HR nóg belangrijker geworden. Hoe waardevoller de medewerker, bijvoorbeeld vanwege specialistische vaardigheden of goed persoonlijk klantcontact, des te erger als zo iemand vertrekt. En al helemaal als dat naar een concurrent is.

Onze whitepaper legt uit wat je kan doen voor een optimaal personeelsbehoud. Daarnaast geven we je graag tips mee om werknemers op afstand voldoende te binden aan je bedrijf. Tot slot tonen we je hoe we je kunnen helpen om talent te behouden in de werknemersmarkt van vandaag.

Download de gratis whitepaper via deze link.

Thomas International combineert technologie, psychologie en data om uiteenlopende eigenschappen van mensen te vertalen naar gemakkelijk te begrijpen oplossingen die iedereen kan gebruiken om beslissingen te nemen rondom recruitment, behoud en ontwikkeling. Ons platform voor talentassessments helpt uiteenlopende organisaties over de hele wereld om hun prestaties te verbeteren door slimmere beslissingen over mensen te nemen, waarbij verder wordt gekeken dan alleen vaardigheden en ervaring om de kracht van mensen te ontketenen. Meer info op https://thomas.co/nl