Privacyverklaring

GSK en DPG Media winnen Randstad Award als aantrekkelijkste grote werkgevers

21 april 2023
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
GSK

Dit jaar zijn GlaxoSmithKline (GSK) en DPG Media de aantrekkelijkste werkgevers. 53% van wie die bedrijven kent, wil er ook ‘graag tot heel graag’ voor werken.

Op die manier heeft Randstad opnieuw onderzocht hoe aantrekkelijk onze grote bedrijven zijn. GSK en DPG Media volgen de VRT op als aantrekkelijkst werkgevers 2023. Voor GSK is het de vijfde overwinning. Daarmee wordt het bedrijf mederecordhouder samen met Janssen Pharmaceutica. Voor DPG Media is het de eerste winst.

DPG Media is het tiende bedrijf dat de Randstad Award wint na IBM, Janssen Pharmaceutica, Pfizer, GlaxoSmithkline, Pfizer, Bayer, Techspace Aero, Jan De Nul, Deme en VRT.

Wetenschappelijke innovatie

Volgens Emmanuel Amory, managing director van GSK in België, onderscheidt GSK zich als een bedrijf met een sterk potentieel voor wetenschappelijke innovatie met de menselijke dimensie als sleutelfactor voor zijn groei. “Het is onze missie om wetenschap, technologie en talent te verenigen om samen ziekte voor te blijven. Het is deze ambitie die al onze medewerkers drijft. De Randstad Award belicht hun perceptie van het bedrijf en is gebaseerd op feitelijke en duurzame criteria: deze mooie prijs is vooral die van onze negenduizend collega's en weerspiegelt de waarden die zij dagelijks uitdragen."

Kers op de taart

Kris Vervaet, ceo DPG Media België, noemt de plaats op nummer één, na jaren in de toptien van meest aantrekkelijke werkgever, de kers op de taart en “het resultaat van meer dan 1.400 enthousiaste collega's, die elke dag het beste van zichzelf geven.  Deze erkenning toont aan dat de passie die we binnen ons bedrijf voelen ook zichtbaar is voor de buitenwereld. Dat onze mediagebruikers graag collega-mediamaker willen worden, zien we als een mooi compliment."

Naast GSK en DPG Media maken Baxter, VRT, Nationale Bank van België, Barco, EY, Pfizer, Nike en PWC deel uit van de top tien van aantrekkelijkste bedrijven. Maar vier bedrijven uit de top tien van vorig jaar slaagden erin deze prestatie te herhalen: VRT, Pfizer, DPG Media en Nationale Bank van België.

Wat appreciëren werknemers bij die grote bedrijven?