Privacyverklaring

De toekomst van werken - Flexibele office pods van Annie Where

30 september 2024
Tekst
Partner Content

In een wereld waar de werkplek snel evolueert en flexibiliteit een sleutelwoord is geworden, biedt Annie Where een innovatieve oplossing die inspeelt op de hedendaagse behoeften van zowel werkgevers als werknemers. De flexibele office pods van Annie Where zijn modulaire werkunits die overal geplaatst kunnen worden, van bij het kantoorgebouw tot in de achtertuin van een medewerker. Ze zijn volledig ingericht en ergonomisch afgetoetst, ontworpen om een optimale werkomgeving te bieden, waar je ook bent. In dit artikel gaan we dieper in op hoe deze office pods een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor moderne bedrijven en hun medewerkers.

De nieuwe werkplek: flexibiliteit is key

De werkplek van vandaag is niet meer gebonden aan een vaste locatie. Met de opkomst van hybride werken en remote werken, is de behoefte aan flexibele en comfortabele werkplekken groter dan ooit. Traditionele kantooromgevingen, met hun vaste bureaus en afgesloten vergaderzalen, sluiten niet altijd aan bij de veranderende dynamiek van de moderne werknemer. Hier komen de office pods van Annie Where in beeld.

De office pods van Annie Where

“Onze office pods zijn zelfstandige, modulaire units die eenvoudig kunnen worden geplaatst op vrijwel elke locatie. Ze zijn ontworpen als geïsoleerde, stille en ergonomisch verantwoorde werkplek, ideaal voor zowel individuele arbeid als voor overleg”, legt medeoprichter Gilles Missinne uit. De pods van Annie Where zijn volledig uitgerust met internet, stroom, verlichting, verluchting en temperatuurregeling. Dit alles eenvoudig te bedienen via de zelf ontwikkelde app. Daarnaast zijn ze configureerbaar en kunnen ze naar wens worden aangepast en ingericht.

Waarde voor werknemers

Een goede werkplek heeft een directe impact op de productiviteit, tevredenheid en het welzijn van werknemers. 66% van de kenniswerkers werkte regelmatig van thuis in 2023 waarbij de vraag naar een ergonomische thuiswerkplek stijgt. De office pods van Annie Where spelen hier perfect op in, en bieden verschillende voordelen:

1. Ergonomisch ontwerp en comfort

Eén van de grootste problemen van thuiswerken is de vaak oncomfortabele werkplek. Veel werknemers hebben geen toegang tot een ergonomisch verantwoorde werkplek in hun woning. Keukentafels, sofa’s of zelfs bedden worden vaak ingezet als tijdelijke oplossingen, wat kan leiden tot fysieke klachten zoals rug- en nekpijn. De office pods van Annie Where zijn speciaal ontworpen met ergonomie in gedachten. Ze zijn voorzien van verstelbare bureaus, ergonomische stoelen en voldoende natuurlijke verlichting, wat een gezonde en productieve werkomgeving bevordert.

“Voor mijn gezin is het nu helemaal duidelijk wanneer ik aan het werk ben.”
Wouter -
Werkt sinds 2 jaar ongestoord vanuit zijn eigen tuinkantoor

2. Verhoogde focus en productiviteit

Thuiswerken kan een uitdaging zijn, vooral in huishoudens met kinderen of beperkte ruimte. Het vinden van een rustige plek om te werken is vaak moeilijk. De geïsoleerde omgeving van de office pods biedt een perfecte oplossing. Deze pods zijn geluiddicht en zorgen voor een omgeving waar werknemers zich kunnen concentreren zonder afleiding. Dit verhoogt niet alleen de productiviteit, maar helpt werknemers ook om een duidelijke scheiding te maken tussen werk en privéleven, wat essentieel is voor hun mentale gezondheid.

“De pod geeft een prachtig uitzicht op de groene omgeving. Dat heeft niet alleen onze stemming, maar ook onze productiviteit verbeterd.”
Ruben –
Werkt als zelfstandige vaak van thuis, net als zijn partner, zonder mekaar te storen

3. Flexibiliteit en configuratie

De modulaire aard van de office pods betekent dat ze eenvoudig kunnen worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. Of het nu gaat om een solo-werkplek voor thuis of een vergaderruimte op het kantoor, de pods kunnen worden ingericht en gepersonaliseerd naar wens.

Waarde voor werkgevers

Naast de voordelen voor de werknemers, bieden de office pods van Annie Where ook aanzienlijke voordelen voor werkgevers:

1. Kostenefficiëntie en schaalbaarheid

Het creëren van extra kantoorruimte kan duur en tijdrovend zijn. Traditionele uitbreidingen vereisen vaak aanzienlijke bouwkosten en verstoren de dagelijkse bedrijfsvoering. De office pods bieden een kosteneffectief alternatief. Ze kunnen snel worden geïnstalleerd en zijn direct gebruiksklaar, zonder de noodzaak voor langdurige bouwprojecten. Dit maakt ze ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar schaalbare oplossingen voor groei of verandering.

“In onze nieuwe afdeling hadden we geen bureau- of wachtruimte. Met deze compacte en volledig ingerichte pods hebben we dit nu wel. Geweldig concept!”
Autoglass Clinic
– gebruiken 2 pods in hun atelier

2. Versterking van hybride werkmodellen

In een tijdperk waarin hybride werken steeds meer de norm wordt, zijn de office pods een waardevolle tool. Ze bieden werknemers die regelmatig thuiswerken de mogelijkheid om een professionele werkplek in hun eigen omgeving te creëren. Dit draagt niet alleen bij aan hun productiviteit, maar versterkt ook hun betrokkenheid en loyaliteit aan het bedrijf. Bovendien kunnen bedrijven met deze flexibele werkoplossing een breder scala aan talenten aantrekken, ongeacht hun geografische locatie.

“Dankzij de flexibele huurformule kan mijn tuinkantoor eenvoudig in het loonbeleid ingepast worden. Amper 2 maand na de aanvraag werd mijn unit al geïnstalleerd. Sindsdien gebruik ik dit meerdere dagen per week.”
Dirk
– werkt voor een groot transportbedrijf waarbij hij vaak van thuis kan werken

3. Duurzaamheid en milieu-impact

Annie Where hecht veel waarde aan duurzaamheid. De office pods zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen en ontworpen met energie-efficiëntie in gedachten. Voor bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid, bieden deze pods een groene oplossing die aansluit bij hun bedrijfswaarden.

Van de kantoortuin tot de thuiswerkplek

Extra werk- en vergaderruimtes op kantoor

Eén van de meest voor de hand liggende toepassingen van de office pods is het creëren van extra vergaderruimtes op kantoor. In veel bedrijven is er een tekort aan vergaderruimtes, vooral wanneer teams regelmatig bijeenkomen voor projectbesprekingen of brainstorming-sessies. De office pods kunnen gemakkelijk worden geplaatst in de tuin of op het terras van het kantoorgebouw, en bieden een rustige, geïsoleerde ruimte die ideaal is voor vergaderingen.

Thuiswerkoplossingen voor werknemers

Niet elke werknemer beschikt over een geschikte werkplek thuis. De office pods kunnen eenvoudig in de achtertuin van een werknemer worden geplaatst, waardoor zij een professionele en ergonomisch verantwoorde werkplek krijgen, zonder dat ze ruimte in hun huis hoeven op te offeren. Dit is vooral waardevol voor werknemers die regelmatig van thuis uit werken, maar ook voor bedrijven die hun werknemers willen ondersteunen met betere thuiswerkomstandigheden.

Conclusie

De werkplek van de toekomst is flexibel, aanpasbaar en ontworpen met de werknemer in gedachten. De office pods van Annie Where bieden een innovatieve en veelzijdige oplossing die inspeelt op de veranderende behoeften van de moderne werkomgeving. Of het nu gaat om extra kantoorruimte, thuiswerkoplossingen of het ondersteunen van een hybride werkmodel, deze modulaire units bieden een waardevolle bijdrage aan zowel werknemers als werkgevers. Door te investeren in deze flexibele werkoplossingen, kunnen bedrijven niet alleen de productiviteit en tevredenheid van hun werknemers verbeteren, maar ook hun concurrentiepositie versterken in een snel evoluerende zakelijke omgeving.