Privacyverklaring

Facilicom leidt anderstalige nieuwkomers op tot schoonmaker

13 april 2023
Tekst
Jo Cobbaut

Facilicom, een facilitaire dienstverlener in België en Nederland, gaat van start met de tweede editie van Buitengewoon in België. In samenwerking met enkele klanten en VDAB biedt Facilicom de deelnemers zes maanden intensieve opleiding aan.

VDAB zorgt daarbij voor een inhoudelijke introductie en staat in voor de taalopleidingen. De praktijkopleidingen zullen plaatsvinden bij klanten van Facilicom, waaronder AP Hogeschool, Stad Antwerpen en Evonik.

Opleiding en begeleiding

De eerste editie van 'Buitengewoon' in 2019 was een groot succes. Het merendeel van de deelnemers vond na afloop van de opleiding een job bij Facilicom. "We zijn ontzettend blij om de tweede editie van Buitengewoon te kunnen aankondigen", zegt Thierry Vermeire, hr-directeur van Facilicom België. "Het is belangrijk dat nieuwkomers maximaal kunnen deelnemen aan onze samenleving en reële kansen krijgen op de arbeidsmarkt. We zijn erg dankbaar voor de samenwerking met onze klanten en VDAB."

De deelnemers zullen tijdens het project niet alleen een opleiding krijgen, maar ook begeleiding bij het vinden en behouden van een job. Zo krijgen ze via VDAB Nederlandse les en ondersteunt Facilicom hen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Sociale duurzaamheid

Buitengewoon kadert binnen een van de belangrijkste pijlers van Facilicom, namelijk sociale duurzaamheid. Het bedrijf neemt op deze manier zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid op en draagt bij aan een inclusieve samenleving met kansen voor iedereen.

De tweede editie van Buitengewoon start op 24 april 2023.