Privacyverklaring

Helft van ondernemers wil nu sneller digitaliseren en meer thuiswerken

17 maart 2020
Tekst
Jo Cobbaut

Zes op de tien Belgische kmo’s verwachten een negatieve impact van het coronavirus op hun omzet. Ruim de helft concludeert ook dat ze sneller moeten digitaliseren en meer ruimte moeten geven voor thuiswerk.

Dit blijkt uit een bevraging bij 250 kmo’s door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Teamleader. Ondernemers leren door het coronavirus onder meer dat ze moeten investeren in thuiswerk en digitalisering, en niet louter op de overheid mogen rekenen.

65 procent van de kmo's verwacht een negatieve impact op hun omzet als gevolg van de coronacrisis, zo blijkt. Een derde geeft aan zich vandaag zorgen te maken over de toekomst van hun bedrijf en had al te kampen met geannuleerde bestellingen.

Steeds meer bedrijven kiezen er ondertussen ook voor om hun werknemers van thuis uit te laten werken om zo de verspreiding van het virus tegen te gaan. Meer dan de helft van de bevraagde ondernemers (56%) geeft aan dat ze hun werknemers in de toekomst meer vrijheid zullen geven om van thuis uit te werken.

De helft van de kmo’s (53%) die deelnamen aan de enquête, wil in de toekomst ook meer inzetten op digitalisering.