Privacyverklaring

VDAB houdt werk in beweging

30 maart 2020
Tekst
Partner Content

En alles beweegt. Zeker vandaag. De coronacrisis heeft ieder van ons en de volledige arbeidsmarkt in zijn ijzeren greep. Gewapend met mondmaskers en de principes van social distancing proberen werknemers bedrijven draaiend te houden in de mate van het mogelijke. Anderen werken dan weer meer dan ooit van thuis uit. Nog anderen hebben het minder goed getroffen en vallen terug op tijdelijke werkloosheid. Kortom, deze periode vraagt de nodige creativiteit van ons allemaal.

Een enorme uitdaging voor elk bedrijf

Terwijl sommige bedrijven de deuren tijdelijk moeten sluiten, stijgt de druk in andere firma’s. Door deze crisis dreigt er zelfs personeelstekort in bepaalde sectoren. Denk maar aan de zorg in de eerste plaats, maar ook aan de fruitteelt, de landbouw en de tuinbouw. COVID-19 zorgt ervoor dat grensarbeiders niet langer ons land binnen mogen. De transport- en logistieke sector lijden onder de druk die corona met zich mee brengt. En ook de voeding- en retailsector ervaren behoorlijke krapte.

#COVID19-vacatures

Om onze arbeidsmarkt draaiende te houden levert VDAB extra inspanningen om vacatures ten gevolge van de coronacrisis snel in te vullen. Werkgevers kunnen zoals altijd hun vacatures melden op vdab.be. Voor tijdelijke jobs ten gevolge van de huidige crisis, kan je #COVID19 toevoegen aan de vacature. Zo weten onze medewerkers en de werkzoekenden dat dit dringende jobs zijn, in sectoren waar nu de nood het hoogst is. We geven deze jobs extra aandacht en gaan er meteen mee aan de slag.

Burgers en werkzoekenden dragen hun steentje bij

Het solidariteitsgevoel scheert hoge toppen. Meer dan ooit tonen mensen zich bereid een steentje bij te dragen. Sommigen doen boodschappen voor minder mobiele buren, terwijl anderen zich als vrijwilliger melden bij het plaatselijke ziekenhuis. Heel wat mensen willen ook tijdelijke jobs invullen ten gevolge van de coronacrisis. Sinds 25 maart kunnen werkzoekenden en burgers aangeven in Mijn Loopbaan, de online toepassing van VDAB, dat ze geïnteresseerd zijn in dringende jobs in kritische sectoren. Met één klik op de knop laten ze aan VDAB en werkgevers weten dat ze openstaan voor deze jobaanbiedingen met #COVID19.

Gericht matchen

Werkgevers kunnen vacatures eenvoudig melden op vdab.be met de #COVID19. Werkzoekenden en burgers kunnen een steentje bijdragen door dit aan te geven bij VDAB. Op die manier maakt VDAB de match tussen de plotse vacatures en bereidwillige burgers. #Enallesbeweegt.

Meer info over wat VDAB precies kan betekenen tijdens deze crisis, vind je op vdab.be/coronacrisis.