Privacyverklaring

Een tijd voor inclusie

20 maart 2020
Tekst
Elke Jeurissen

Hoe gaat het met jou vandaag?

Wat een turbulente week. Wellicht heb je veel tijd gespendeerd aan crisiscommunicatie, het werk anders organiseren, uitzoeken op welke steunmaatregelen je een beroep kan doen om de impact op je organisatie te beperken.

Het is een bijzonder moment. Flexibel werken kan opeens op heel veel plekken. Dat is voor iedereen even wennen, niet? Ik merk dat het bij vele mensen ook een gevoel van verbondenheid schept #tousensemble .

Plots zien we collega's niet alleen op het werk maar ook in zijn of haar thuissituatie. Iedereen is zoekende om daarmee om te gaan. Je ziet heel veel begrip tussen de meeste collega's voor kinderen die door het beeld fietsen of pubers die plots luide muziek opzetten.

Mooi, dat is de essentie van inclusief gedrag. Jezelf inleven in de situatie van de andere.

Als we dat nu eens doorzetten na deze hele crisis? Het ziet ernaar uit dat jouw team de komende weken thuis zal werken. Heb je er al bij stil gestaan dat dit ook een leermoment kan zijn om de cohesie in je team te versterken?

Ik dacht de voorbije dagen na over hoe we dat #allemaalsamen kunnen aanpakken en ontwikkelde een online programma dat elk team in 4 weken kan doorlopen.

Stel je voor dat we allemaal wat meer begrip voor de collega's op het werk zouden hebben? Niet alleen in Corona tijden maar ook erna? Hoeveel fijner zou onze werkomgeving kunnen zijn? Hoeveel meer talent zou zich volop kunnen ontwikkelen? Ik help je graag op weg. De online reeks is beschikbaar in het Engels of Nederlands.

Jij kan het verschil maken voor jouw team.

Zorg goed voor jezelf,

Elke Jeurissen

'MAKE YOUR TEAM INCLUSIVE IN 4 WEEKS'

  • WEEK 1 SELF SCAN Gather intelligence about the culture in your team through our unique online scan
  • WEEK 2 DIVERSITY DEEP DIVE What works and what does not? Insights into my unique "5 drivers for inclusive leadership" (online video)
  • WEEK 3 IDENTIFY ACCELERATORS & BLOCKERS Interactive online live session with all members of your team
  • WEEK 4 QUALIFY TACTICAL ACTIONS Interactive online session with all members of your team
  • BE INCLUSIVE EVERY DAY Summary of the key take aways delivered to all team members printed in poster format. You are now ready to be inclusive every single day.