Privacyverklaring

Corona en hr, alle juridische en administratieve vragen beantwoord

18 maart 2020
Tekst
Partner Content

De impact van corona is groot, maar de geldende hr-voorschriften en -afspraken moeten wel nog altijd gerespecteerd blijven. Acerta helpt jou als werkgever flexibel te zijn zonder juridische of administratieve fouten te maken. Je vindt op onze website steeds de recentste vragen en antwoorden over hr en het coronavirus, je kunt er gratis relevante modeldocumenten downloaden en natuurlijk blijven onze mensen aan de telefoon beschikbaar voor specifiek advies.

Corona en hr: laat Acerta je juridisch en administratief ontzorgen

Voor jou als ondernemer of hr-verantwoordelijke moet het jouw eerste en grootste zorg kunnen zijn om je medewerkers, je klanten en je business zo veilig en zo verantwoord mogelijk door deze bijzondere tijden te loodsen. Maar hoe ga je creatief en verstandig om met de uitdagingen van corona? Tijdelijke werkloosheid, hygiënemaatregelen, telewerk ... hoe blijf je verzekerd dat het allemaal juridisch en administratief correct wordt geregeld? Acerta is er om jou te ontzorgen.

Corona en hr: alle vragen en antwoorden gecentraliseerd en continu geüpdatet

Waar vind je over corona die informatie die voor werkgevers van belang is? Hier. Het voorbije weekend alleen al kwamen er bij de helpdesk van Acerta meer dan 10.000 vragen binnen. De antwoorden daarop hebben wij nu, voor jouw gemak, gecentraliseerd in één rubriek veelgestelde vragen. Onze juristen zullen die rubriek zolang als nodig is blijven updaten aan de recentste corona-voorschriften. Je vindt hier dus op elk moment de recentste informatie voor werkgevers.

Corona en hr: modeldocumenten interne communicatie en communicatie naar overheidsinstanties

Rond corona en hr hebben we ook de voorbeelden van communicatie naar zowel de eigen medewerkers als naar de overheidsinstanties gecentraliseerd. Je vindt die modeldocumenten hier. De behandelde thema’s zijn o.a.:

  • Telewerk: Voorbeelden van beleidsdocumenten rond telewerk, zoals de bijlage aan de arbeidsovereenkomst, afspraken over wat je werknemer kan meenemen naar huis om daar te werken.
  • Tijdelijke werkloosheid: Voorbeelden van een stappenplan, welke informatie geef je je werknemers best mee, e-mails om te sturen naar de RVA.

Corona en hr: je mag ons bellen

Alle informatie die Acerta online en gecentraliseerd beschikbaar houdt over corona en hr, staat er om op de meest gestelde vragen en de meest voorkomende noden 24/7 een antwoord te hebben. Maar natuurlijk zijn we er ook ‘live’ voor jou. Vind je online niet wat je zoekt, ben je niet zeker of het antwoord voor jouw situatie geldt, heb je een heel specifieke vraag, bel ons. Tijdens de kantooruren blijven de mensen van onze Acerta-kantoren aan de telefoon beschikbaar, om je over economische werkloosheid, telewerk en alle andere issues rond corona en hr de juiste en recentste informatie te geven.

Corona en hr: de korte weg naar informatie

De relevante modeldocumenten en de veelgestelde vragen - FAQ – die door onze juristen continu worden bijgewerkt, vind je hier. Dit zijn de nummers waarop je ons tijdens de kantooruren telefonisch kunt bereiken. En de webinars die Acerta eerder organiseerde over issues i.v.m. het coronavirus en hr, kun je hier herbekijken. Samen staan we sterker.

DISCLAIMER