Privacyverklaring

Loonpakketten optimaliseren? Denk aan je mobiliteitsaanbod

17 juni 2024
Tekst
Partner Content

Het mobiliteitsaanbod van werkgevers is steeds vaker een doorslaggevende factor voor sollicitanten. Bedrijven die werknemers veel keuzevrijheid geven, hebben al snel een streepje voor. Een win-win, want ook voor werkgevers kan dat fiscaal interessant zijn. Wil je loonpakketten aantrekkelijker maken en daar ook financieel de vruchten van plukken? Mobility Solutions by D'Ieteren begeleidt je stap voor stap.

Je mobiliteitsaanbod personaliseren? Slim!

Al blijft een bedrijfswagen voor heel wat werknemers een meerwaarde, toch verwachten velen vandaag meer van hun werkgever. Denk: de vrijheid om zelf te bepalen hoe ze zich liefst verplaatsen van en naar het werk. Van lease- en deelwagens tot (elektrische) fietsen of het openbaar vervoer: de mogelijkheden zijn eindeloos, en als werkgever heb je er alle baat bij om die volop te benutten. Zo stel je je niet alleen flexibel op naar werknemers toe, maar kan je loonpakketten ook fiscaal optimaliseren.

Benieuwd hoe je een fiscaal efficiënte oplossing vindt waarvan ook je werknemers onder de indruk zijn? Mobility Solutions by D'Ieteren helpt je aan een gepersonaliseerd mobiliteitsaanbod voor al je medewerkers, op maat van jouw en hun noden.

Mix en match mobiliteitsoplossingen

Dankzij het uitgebreide partnernetwerk vind je bij Mobility Solutions by D'Ieteren een ruim aanbod aan mobiliteitsoplossingen en -diensten:

  • (Elektrische) bedrijfswagens. Kies uit merken als Volkswagen, Audi, CUPRA, SEAT, Škoda en Porsche. Onze experts helpen je om een voordelige keuze te maken op basis van de huidige fiscale regels.
  • (Elektrische) fietsen. Kopen of leasen? Laat werknemers kiezen uit een groot gamma aan merken en modellen: stadsfietsen, e-bikes, speedpedelecs, bakfietsen ...
  • Laadinfrastructuur en zonnepanelen. Onze EDI-dienst voorziet op maat gemaakte laadinfrastructuur bij werknemers thuis of op kantoor. Ook plaatsen we zonnepanelen en bieden we toegang tot meer dan 450.000 laadstations in België en Europa.
  • Mobiliteitsalternatieven. Soms heb je nood aan een flexibele oplossing. Een wagen huren voor onbepaalde tijd? Of wanneer nodig gebruikmaken van een taxi- of pendeldienst? Dankzij mobiliteitsalternatieven als deze heb je altijd vervoer binnen handbereik in je bedrijf.

De mobiliteitsbehoeften van werknemers kunnen sterk verschillen. Vaak is het dan ook een goed idee om verschillende mobiliteitsoplossingen met elkaar te combineren. Op die manier hou je iedereen tevreden en stimuleer je medewerkers om ook duurzamere opties te overwegen.

All-in aanbod op maat van je bedrijf

Overweldigd door de mogelijkheden? Geen zorgen: met de hulp van onze specialisten vind je stap voor stap de weg naar de ideale mobiliteitsmix voor je bedrijf en je werknemers. Je persoonlijke expert analyseert je behoeften en stelt samen met jou een compleet mobiliteitspakket samen. Daarbij gaan we verder dan transport alleen: ook voor fiscaal advies, tools voor efficiënt mobiliteitsbeheer en oplossingen voor onderhoud kan je altijd terecht bij je contactpersoon.

Tip: het mobiliteitsbudget

Wil je een toekomstgericht mobiliteitsaanbod, met aandacht voor duurzame vervoersmiddelen? Dan biedt het mobiliteitsbudget een hoop voordelen. Dit initiatief van de Belgische overheid laat werknemers toe om hun bedrijfswagen in te ruilen voor een groener alternatief, volledig belastingvrij. Daarbij kunnen ze kiezen voor een milieuvriendelijkere bedrijfswagen, andere duurzame vervoersmiddelen (bv. fiets of treinabonnement) of een uitbetaling van het bedrag. En wonen ze binnen een straal van 10 kilometer? Dan kunnen ze het budget ook gebruiken voor de huur of hypotheek van hun woning.

Goed om te weten: sinds dit jaar is het mobiliteitsbudget nóg voordeliger. Vroeger werd de totale waarde van het budget altijd berekend op basis van de kosten van de bedrijfswagen waarvan de werknemer afstand doet. Vandaag kan je als werkgever ook een forfaitaire formule toepassen, die de transparantie vergroot en de administratie vereenvoudigt. Iets voor jou en je werknemers? Geef ze de vrijheid die ze willen en laat hen zelf hun mobiliteitsbudget beheren via het platform van onze partner Mbrella.

Krijg persoonlijk advies

Klaar voor een mobiliteitsaanbod waar je hele bedrijf bij wint? Van leasewagens tot e-bikes, van onderhoud tot financiering: ontdek al onze oplossingen en neem vandaag nog contact op met onze experts.