Privacyverklaring

Kinderen op kamp op kantoor van hun moeder of vader

22 augustus 2024
Tekst
Melanie de Vrieze
Beeld
Femke Dhont by James Arthur

Bouwbedrijf Camino organiseerde ​een twee weken durend kinderkamp op kantoor. Tot vandaag konden elke dag een 25-tal kinderen zich tijdens de kantooruren uitleven onder toeziend oog van animatoren. “Met dit zomerkamp wilden we onze medewerkers en hun gezin een oplossing bieden om de zomervakantie met zo min mogelijk stress te overbruggen”, zegt Femke Dhont, hr-directeur van Camino.

De kinderen van de Camino-medewerkers konden zich de voorbije twee weken uitleven op het springkasteel, een balletje slaan op het padelveld, samen picknicken of waterspelletjes spelen. En dat op het werk van hun moeder of vader. Bouwbedrijf Camino probeert op die manier zijn werknemers te ontzorgen.

“De rush naar de schoolpoort valt in de zomer wel weg, maar je moet nog tijdig je kinderen ophalen in de voorziene opvang”, legt Femke Dhont, hr-directeur van Camino, uit. “Door je zoon of je dochter mee te nemen naar een zomerkamp op het werk valt bij de ouders al heel wat stress weg. En dan zwijgen we nog om de stress om überhaupt een plaatsje op een kinderkamp te bemachtigen. Dat lijkt soms een even grote uitdaging als een ticket voor Tomorrowland bestellen. Wij proberen daarom maximaal te voldoen aan de opvangnood binnen de gezinnen van onze medewerkers.”

Nieuwe vriendschappen

Een kinderkamp op kantoor biedt niet alleen praktische voordelen, het zorgt ook voor verbinding onder de werknemers. Ze leren elkaar op een andere manier kennen en tussen de kinderen ontstaan vriendschappen. “Als werkgever proberen we het verschil te maken met kleine zaken waar anderen misschien niet meteen bij stilstaan. Dit initiatief is er zo eentje. Het welzijn van onze medewerkers stopt niet bij hen, maar loopt ook door naar hun gezin. We geloven ook dat verbinding onder de collega’s een basiselement is voor goede resultaten. Initiatieven zoals een kinderopvang maken dat we elkaar niet alleen als collega leren kennen, maar ook als moeder of vader.”

De kinderen konden voor en na de werkuren van hun moeder of vader de werkplek van hun ouders verkennen en deelnemen aan tal van binnen- en buitenactiviteiten. ’s Middags was er elke dag een uurtje quality time met een gezellige lunch met alle ouders en deelnemende kinderen.

Verspreid over twee weken nam een 40-tal kinderen deel aan het Camino-zomerkamp. Per dag waren maximaal 25 kinderen aanwezig. Alle animatoren hadden een gepaste opleiding genoten en werden ondersteund door enkele jobstudenten.

Binnenkijken in het kantoor van Camino

Het septembernummer van HRmagazine geeft je een visuele inkijk in het nieuwe kantoorgebouw en de groene omgeving. Je leest ook een interview met hr-directeur Femke Dhont over de filosofie achter de werkplek.

Interesse in een membership? Contacteer Jennero Rijaard via Jennero.Rijaard@nieuwemediagroep.be