Privacyverklaring

Verisure wil veiligheidssector vrouwvriendelijker werkgeversimago geven

27 februari 2023
Tekst
Jo Cobbaut

Verisure, een aanbieder van verbonden alarmsystemen, wil graag meer vrouwen in zijn organisatie. “De veiligheidssector wordt nog te vaak aanzien als een echte mannenwereld. Daar proberen wij op internationale Vrouwendag verandering in te brengen”, vertelt hr-manager Sophie Daviste.

Van de zeshonderd medewerkers in België zijn er 29 procent vrouwen. Verisure België ziet nog marge, zeker voor sales en operations, waar respectievelijk 19 procent en 25 procent vrouwen werken.

Voor hr-manager Sophie Davister begint alles bij gelijke kansen en een inclusief beleid. Elementen daarin zijn loontransparantie, flexibel (tele)werken en gelijke doorgroeimogelijkheden voor elke medewerker. “Zo kun je bijvoorbeeld perfect doorgroeien van verkoper naar coach en teamlead.”

Verisure zet ook in op variatie op het vlak van jobinvulling. Sophie Davister: “Nog te veel vrouwen denken dat ze niets te zoeken hebben in de ‘veiligheidssector’, maar niets is minder waar. Met een waaier van mogelijkheden kunnen vrouwen zich, op elk niveau en over alle afdelingen heen, professioneel ontwikkelen volgens hun interesses.”

Voor zijn jaarlijkse medewerkersenquête ‘Sustainable Engagement Survey’ haalt Verisure een algemene score van 80 procent. Daarbij vinden

  • 75% van de medewerkers dat het senior leadership gelijke kansen ondersteunt,
  • 83% van de collega’s dat ze zichzelf kunnen zijn op het werk, en
  • 84% dat Verisure diversiteit en inclusie op de werkvloer nastreeft.