Privacyverklaring

De interactieve vergadering van morgen

17 april 2023
Tekst
Jo Cobbaut

Investeringsmaatschappij WorxInvest participeert via een minderheidsbelang in i3-Group uit Diest. i3-Group wil de internationale groei van zijn digitale divisie i3-Technologies, met onder meer interactieve aanraakschermen, verder versnellen.

i3-Group is een Belgisch bedrijf dat oplossingen aanbiedt voor zowel de onderwijsmarkt als de bedrijfswereld. Met de ontwikkeling van een eigen lijn van technologische producten onder de merknaam i3 heeft de voormalige Vanerum-groep zich heruitgevonden: van een traditionele fabrikant van schoolborden en schoolmeubilair tot een leverancier van interactieve omgevingen voor samenwerking en leren. Gert Van Erum, uitvoerend voorzitter van de groep, werd in 2017 de enige aandeelhouder en blijft meerderheidsaandeelhouder.

Gert Van Erum, (rechts op de foto) ziet zowel de onderwijswereld als de professionele vergaderomgevingen evolueren. “Wij hebben de producten voor een werkomgeving die digitale oplossingen en live interactie met elkaar verbindt.”

Filip Dierckx, uitvoerend voorzitter WorxInvest, stelt dat veel organisaties de omslag nog moeten maken van presentaties en virtuele vergaderingen naar echt samenwerken op afstand, met meer interactiviteit en verbondenheid. “Investeringen in digitale klaslokalen zoals ze in Duitsland en de USA doen, bewijst ook het groeipotentieel bij overheden."