Privacyverklaring

“Een logische stap in mijn carrière”

18 januari 2023
Tekst
Patrick Verhoest
Beeld
Wouter Van Vaerenbergh

Melissa De Laet werd HRIS-manager bij Cebeo. Ze ondersteunt er onder andere SuccessFactors, een tool die ze voorheen jarenlang bij klanten implementeerde als consultant.

Melissa De Laet was op zoek naar een nieuwe uitdaging, toen ze voelde dat haar leercurve als people analytics manager bij Galapagos afvlakte. Terwijl ze de markt in het oog hield, bood HR Talents haar een functie aan die paste bij haar verwachtingen. Ze werd HRIS-manager bij Cebeo, een groothandel in elektrisch en elektrotechnisch materiaal die duizend mensen tewerkstelt in de wereld van onder meer verlichting, domotica, warmtepompen en ventilatieprojecten. Wat haar uiteindelijk liet kiezen voor Cebeo? “Het is een organisatie die veel in mensen investeert en hun ontwikkeling belangrijk vindt.”

Opdracht

Als HRIS-manager staat Melissa in voor de verdere uitrol van SuccessFactors. Naast de implementatie van nog op te starten modules, ondersteunt ze de al gebruikte modules voor change management en user adoption: “Ik maak dat de collega’s de tool omarmen en in de vingers krijgen. Aangezien Cebeo een deel is van de internationale groep Sonepar, bewaak ik de specificiteit van ons land binnen de groep, wanneer we modules uitrollen. Ik breng eveneens hr-processen in kaart en stem die af op de tool. Verder maak ik data-analyses en integreer ik de verschillende bronnen van gegevens. We hebben naast SAP Concur en eBlox – ons payrollsysteem - ook andere platformen. Ik kijk na of we rapportages kunnen halen uit de verschillende tools. Elk land heeft zijn eigen HRIS-manager. We worden ondersteund door een projectteam bij Sonepar in Parijs. Zij leiden bijvoorbeeld de workshops internationaal, die wij lokaal implementeren en aanpassen aan de lokale wetgeving.”

Rode draad

Altijd terugkerend in de loopbaan van Melissa De Laet is het aspect SuccessFactors. Ze implementeerde de tool gedurende tien jaar als consultant bij klanten van onder andere Arago Consulting, Alight/NGA en CapGemini. Recent wou ze de overstap maken en de uitrol faciliteren als interne klant: “Bij Cebeo kan ik zelf de vruchten van mijn werk plukken. Het is een logische stap in mijn carrière. Ik werk nu in een complexe, internationale context en heb maximale autonomie. Ik zie nog veel groeimarge voor mezelf.”

Werk-levenbalans

Melissa werkt graag regelmatig van thuis. Dat geeft al wat rust in het privéleven, weet ze. “Daarnaast probeer ik minstens twee keer per week te sporten om mijn hoofd leeg te maken. In het weekend vind je me met mijn echtgenoot in de buitenlucht. Daar wandelen en lopen we in ontspannen omstandigheden. Bij een lokale brewery trail of een tocht binnen een Limburgs wijndomein koppelen we het sportieve aan het culinaire.”