Privacyverklaring

“Ik voel me weer thuis”

24 januari 2023
Tekst
Patrick Verhoest
Beeld
Paul Tops

Paul Tops werd aangeworven als compensation & benefits and hr-services manager bij AXA Partners. Twee jaar na twee minder geschikte professionele tussenstops voelt hij zich weer thuis in de materie.

Eén jaar geleden startte Paul Tops als managing consultant compensation & benefits bij Berenschot België. Maar dat bleek niet helemaal de rol die hij verwacht had en de opdracht hield niet in wat hij de voorbije twaalf jaar gedaan had. Paul Tops: “Daarom ging ik opnieuw op zoek naar een gepaste rol en kwam ik in contact met Michael Page. Daar wisten ze dat de functie bij AXA, waar ik anderhalf jaar geleden al op gesolliciteerd had, weer vrij was. Ik kon er starten als comp & ben and hr-services manager.“

Lokaal

Vandaag komt de nieuwe job op het vlak van inhoud overeen met wat Paul Tops ongeveer twaalf jaar deed bij Sopra Banking, dat deel uitmaakt – net als AXA Partners – van een Franse groep. “Ik voelde me een stukje weer thuiskomen en werk in dezelfde context. Hier beheren we de comp & ben van een 300-tal vaste medewerkers in ons land. Daarnaast is er aandacht voor hr-services. We besteden weinig uit aan off-& onshore servicecenters. Voor bepaalde diensten, zoals ICT en finance, doen wij dat wél. Bij AXA Partners leggen wij wat betreft hr steeds meer de nadruk op lokaal beheer.”

Loopbaan

Wat Paul Tops vandaag doet, is de perfecte verderzetting van wat hij al zijn hele loopbaan aanpakt. Hij kan zijn ervaring ten volle aanwenden. “Voorheen werkte ik bij Berenschot vooral op het strategisch C&B-niveau (opmaak loonbeleid & benchmarks). Maar ik miste het operationele luik, evenals de verzekeringen, de cafetariaplannen, de procedures en de wetgeving, dat ook een belangrijk deel van het takenpakket van een comp & ben and hr-services manager uitmaakt.”

Werk-levenbalans

Omdat Paul Tops recent van werk veranderd is, moet hij wat investeren de eerste maanden. “Ik merk dat ik tijdsslots zal moeten inbouwen om in quality time voor mezelf te voorzien. Mensen mogen dat niet vergeten. Ik heb de indruk dat jongere collega’s er beter in zijn om die scheidingslijn te trekken. Ik ben nog op zoek naar een payroll & hr administration officer om ons ‘Ik voel me terug thuis aangekomen’-team te vervoegen, maar vond die nog niet. Daardoor ben ik dagelijks meer met die operationele materie bezig, wat de opdracht tijdelijk zwaarder maakt. Ondertussen profiteer ik graag van het leven en vind ik rust door bijvoorbeeld culinair en cultureel te genieten en nieuwe bestemmingen te ontdekken. Sporten kan beter, daar moet ik wat discipline en moed voor vinden.”