Privacyverklaring

“We mogen nooit vergeten dat we met mensen bezig zijn”

9 mei 2023
Tekst
Patrick Verhoest
Beeld
Karen Corvers (Foto: Glowi)

Karen Corvers werkte eerder al als payrollspecialist bij onder meer Van Gansewinkel en H.Essers, maar vond recent haar gading bij Glowi, een bedrijf dat al eerder haar aandacht trok.

In het middelbaar liepen Glowi-oprichter Jo Mellemans en Karen Corvers op dezelfde speelplaats rond. Karen Corvers volgde met interesse en bewondering hoe Jo Mellemans startte met het in dienst nemen van zijn eigen poetsvrouw, om ondertussen via Glowi meer dan tienduizend huishoudhulpen,schoonmakers en glazenwassers te werk te stellen.

“Jo Mellemans en echtgenote Elly Huysmans bleven het nieuws halen met hun familiebedrijf. Toen ik hun vacature zag, waagde ik mijn kans. Ik kreeg al bij het eerste contact een fijn gevoel en snoof de warme sfeer. Ik kon er hr-businesspartner payroll & legal worden, in het verlengde van wat ik altijd al deed.”

Complexere vraagstukken

Karen Corvers leidt er een team van acht hr-medewerkers. Ze coördineert de personeelsdienst en werkt aan de juridische vraagstukken die vanuit de kantoren bij haar terechtkomen. “De sector is nieuw voor mij, waardoor ik nieuwe regelgevingen moet leren kennen. Ik pas me wel aan, want uiteindelijk zijn de meeste vragen dezelfde als vroeger. Ik had altijd al een voorkeur voor grotere en dynamische bedrijven. Dat brengt me meer uitdagingen in de vorm van complexere vraagstukken. Dan kan ik mezelf verbeteren.”

Dat leidt ons naar de rode draad in de loopbaan van Karen Corvers tot dusver. Ze startte op een sociaal secretariaat en werd er uiteindelijk kantoorverantwoordelijke. Toen besloot ze naar de personeelsdienst over te stappen, wat ze ‘de andere kant van het bureau’ noemt: “Ik ben juriste, maar gespecialiseerd in arbeidsrecht. Ik stapte bewust de hr-wereld in, want ik hou van mensen. Al zou ik geen goede boekhouder zijn, toch hou ik ook van cijfers. De combinatie van de twee bracht me bij de harde hr.”

Evenwicht

Karen Corvers merkt op dat de druk op de hr-afdeling soms hoog is. Ook in haar vorige functies presteerde ze wel eens lange dagen. “Omdat ik mijn werk graag doe, is dat niet erg. Ik haal er veel energie en voldoening uit. Al ben ik stressbestendig, toch bewaak ik mijn grenzen. Tijdens weekends ontspan ik met vrienden en familie. Erop uittrekken om te wandelen, te sporten of lekker te eten, houdt me in balans.”

Tip

In een payrollsysteem lijken mensen wel een nummertje. Maar in het het hoofd van Karen Corvers is dat nooit het geval. “Ik wil niemand verliezen in ons bedrijf, noch bij de medewerkers van de business, noch in mijn eigen team. De druk is vaak erg hoog op veel afdelingen. Daarom moeten we het menselijke aspect bewaken. We mogen nooit vergeten dat we met mensen bezig zijn.”