Privacyverklaring

“Vooral je sterke mensen vragen hulp”

25 mei 2023
Tekst
Patrick Verhoest
Beeld
Fabio Gilberto (Foto: BUNZL)

Fabio Gilberto kende de BUNZL Group alleen maar van de logo’s van de vrachtwagens op de weg, toen hij de kans kreeg om er head of hr te worden. Hij aanvaardde de opdracht.

Op weg naar het werk reed Fabio Gilberto regelmatig een vrachtwagen van King Belgium of Varia-Pack voorbij. Hij kende de BUNZL Group toen nog niet. Dat veranderde toen de distributeur van voedselverpakkingen, schoonmaak- en hygiëneproducten en (medische) wegwerpartikelen hem de job van head of hr aanbood. Hij ging erop in en werd een van de 22.000 collega’s wereldwijd die BUNZL via onder meer King Belgium, Varia-Pack en Global Net tewerkstelt in meer dan dertig landen.

Prioriteiten

Als head of hr is Fabio verantwoordelijk voor het brede veld van soft en hard hr: “Talentmanagement, leiderschap, reward en carrièreontwikkeling zijn daar belangrijke onderdelen van. Ik bewaak, in samenspraak met de ceo, de hr-strategie. Waar nodig stuur ik bij door organisatieveranderingen. We werken in functie van de noden van de markt en die van het bedrijf. Uiteraard behoren ook rekrutering en selectie tot mijn rol. Dat lijkt veel, maar het is een kwestie van prioriteiten stellen.”

Loopbaan

Fabio Gilberto werkte in comp & ben-rollen bij verschillende internationale organisaties, na een negen jaar durende ervaring als consultant, waar hij veel leerde. “Ik stapte er regelmatig uit mijn comfortzone, maar stak er veel op. Daarna trok ik naar de overkant van de tafel. Ik werk graag in hr-rollen omdat hr een brede reikwijdte heeft en diverse expertisegebieden bevat. De materie verandert altijd en het is deze evolutie die me motiveert om in het domein te werken.”

Welzijn

Voor Fabio is het belangrijk structuur te hebben in zijn leven. In zijn nieuwe positie is dat een uitdaging. “Soms zondig ik wel eens tegen het onderhouden van mijn werk-levenbalans. Maar ik vind veel steun bij mijn gezin. Ik kan me verder ontspannen met gastronomie en sport. Via mijn zoontje hou ik voeling met het voetbal, de sport die ik zelf lang op hoog niveau gespeeld heb.

Tip

Vanuit zijn ervaring als consultant kreeg Fabio een belangrijk hr-uitgangspunt mee: “Je moet een omgeving creëren waarin het vragen om hulp niet als een zwakte wordt aanschouwd. Ik leerde dat het vooral je sterke mensen zijn die om hulp vragen. Waar teams moeten presteren, zie ik het als mijn taak hen daarbij te coachen. Dat is mijn hr-leidraad.”