Privacyverklaring

“Hr met hart en ziel”

22 mei 2023
Tekst
Patrick Verhoest

DHL ging via LinkedIn op zoek naar een nieuwe hr-manager voor de Belgische divisie DHL Supply Chain. Karen Imans ging op de vraag in.

Karen Imans was niet actief op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar toen DHL haar contacteerde, was de aanwerving als hr-manager België voor de divisie DHL Supply Chain een feit. Ook enkele Nederlandse sites vallen onder haar verantwoordelijkheid en vullen de Belgische lokaties in Boortmeerbeek, Bornem, Brussel en Mechelen aan. In de vier Belgische sites begeleidt ze een achthonderdtal medewerkers. Vier hr-businesspartners staan haar bij.

Hr aligneren

Omdat er een aparte compensation & benefits manager is, is het payrollgedeelte niet rechtstreeks de verantwoordelijkheid van Karen Imans. “Ik sta onder meer in voor de vakbondsonderhandelingen, tenders en audits. We zien erop toe dat we de sites aligneren wat hr betreft. Dat betekent dat we de werkwijze, procedures en arbeidsreglementen op elkaar afstemmen. Zo kunnen de businesspartners als één team werken. We herwerken ook de administratieve processen om tot meer efficiëntie te komen. We pakken het ziekteverzuim aan over het hele land.”

Menselijke factor

Tijdens haar loopbaan stond hr-management altijd centraal bij Karen Imans. “Ik adem hr, ik doe het met hart en ziel. Ik draag die menselijke factor hoog in het vaandel. Tussen het management en de werkvloer probeer ik de brug te zijn. Als people manager help ik bij het maken van afspraken en het uitdragen van de juiste communicatie. Daarom werkte ik ook in het verleden graag in hr-rollen. Het generalistische is wat ik altijd bewust opzocht.”

Batterijen opladen

Voor Karen staan de weekends in het teken van het gezin. Ook tijdens de week gaat ’s avonds de pc niet aan zolang de kinderen wakker zijn. Nadien durft ze wel eens terug aan het werk te gaan. “Bij DHL gaat het management bewust met welzijn en stress om. Zelf ben ik - naast mijn gezin - terug begonnen aan mijn passie, paardrijden. Dat helpt me om mijn batterijen op te laden. Daarnaast zoek ik op tijd en stond de zon op. Daarvoor ga ik zuidwaarts, al hoeft dat niet perse ver en lang te zijn.”

Tip

Als hr-verantwoordelijke wil Karen zichzelf blijven en tussen de collega’s staan. Ze vermijdt in een ivoren toren te belanden. “Ik wil voeling houden met iedereen op de werkvloer. Een organisatie moet vermijden dat het management niet meer weet wat er bij de medewerkers leeft en gebeurt. Ik wil het vertrouwen krijgen van de collega’s bij wat hen acht uur per dag bezighoudt. Alleen zo kan ik hen vooruit helpen.”