Privacyverklaring

Leidt of volgt hr de dans?

23 mei 2024
Tekst
Gert Verlinden
Beeld
Nicolas Herbots

Deze week staat de spot op de hr-functie, want op 21 mei vond de ‘Internationale Dag van HR’ plaats. Een welgemeende proficiat, beste lezers. Professor Ans De Vos van Antwerp Management School en talentmanager Min Huet van Aquafin deelden in een webinar van HRPro hun visie op duurzame loopbanen voor hr-professionals. Mijn persoonlijke take-away: “Bekijk je carrière als opeenvolgende leercycli. De traditionele lineaire carrière ligt achter ons.”

Dé leercyclus waar we vandaag allemaal op surfen, is die van de metershoge golf van artificiële intelligentie. Een onderzoek van PwC toont aan dat werknemers met AI-skills meer verdienen en productiever zijn. Tegelijk aarzelen bedrijven om te starten met investeren in AI-training voor hun medewerkers.

Een interessant advies over hoe je als hr-professional een verandering initieert, komt van dans- en bewegingstherapeut Stephan Marchant. In zijn nieuwe boek ‘Dansen door het leven’ lanceert hij onder meer het concept van de first follower: iemand die jouw project mee uitdraagt, verdedigt en de successen viert. Een hr-functie met strategische impact leidt de dans wanneer het aankomt op het aanleren en ontwikkelen van de AI-vaardigheden.

Gert Verlinden

Hoofdredacteur HRmagazine

Onze inspiratie deze week:

Hoe een duurzame carrière opbouwen in hr

AI-vaardigheden cruciaal voor werkgelegenheid

Breng beweging in je organisatie

Gratis opleiding om knelpuntberoep bewakingsagent in te vullen