Privacyverklaring

6,5 op 10

27 juni 2023
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
pexels - Hannah Nelson

Dat is de score die de werkende Belg toekent aan zijn ‘algemeen welzijn’. Onder die algemene beoordeling schuilt een score voor het professionele welzijn, het persoonlijke en het maatschappelijke welzijn (gemiddeld).

Een en ander blijkt uit een bevraging van 1.500 werkenden in ons land in opdracht van Securex. De gemiddelde algemene welzijnsbeoordeling van de werkende Belg bedraagt 6,5 op 10. Hoewel professioneel en persoonlijk welzijn beide iets hoger scoren met 6,9 op 10, ligt het maatschappelijke welzijn aanzienlijk lager met 5,6 op 10. Zelfstandigen rapporteren in vergelijking met arbeiders en bedienden aanzienlijk hogere scores voor professioneel welzijn. Vlaanderen is de regio met de hoogste welzijnsscores van het land. Ook liggen professionele welzijnsscores bij werknemers van kleinere bedrijven hoger dan deze van grotere organisaties.

In het kader van zijn kennisplatform voor ondernemers Fit for Change, onderzocht Securex drie types van welzijn: het persoonlijke, het professionele en het maatschappelijke welzijn, die gecombineerd het algemene welzijn vormen.

Die drie types van welzijn zijn respectievelijk een maatstaf voor hoe

  • goed iemand zich persoonlijk voelt,
  • comfortabel iemand zich voelt op de werkvloer
  • iemand zich verhoudt tot hedendaagse maatschappelijke uitdagingen

Professioneel, persoonlijk en maatschappelijk welzijn van de werkende Belg

De algemene welzijnsscore van wie als werknemer of zelfstandige aan de slag is in België ligt op 6,5 op 10. Twee van de drie componenten, het persoonlijke en professionele welzijn, halen elk een hogere score van 6,9 op 10. Het maatschappelijk welzijn, daarentegen, scoort aanzienlijk lager met een gemiddelde van 5,6 op 10. Bijna de helft van de respondenten (44%) scoort negatief op hun maatschappelijk welzijn.

Werkplezier

De meest beïnvloedende factoren voor algemeen welzijn zijn

  • het plezier dat iemand uit het werk haalt en
  • het vertrouwen in huidige en toekomstige gebeurtenissen

Uit het onderzoek van Securex blijkt dat werknemers en zelfstandigen in België het belang onderschatten van specifieke factoren die de verschillende vormen van hun welzijn beïnvloeden. Zo ontstaat er een kloof tussen wat het werkelijke belang is van die factoren en het belang dat werkenden menen dat die factoren vertegenwoordigen.

Voor het persoonlijke welzijn wordt het belang van een sociaal netwerk en een gezonde levensstijl sterk onderschat door werkenden. Op het vlak van professioneel welzijn wordt de impact van tijdsdruk onderschat.

Welzijnspeil hoger bij zelfstandigen, in kleine bedrijven en in Vlaanderen

Zelfstandigen staan bovenaan de welzijnsranglijst met hogere scores dan arbeiders en bedienden. Hun algemene welzijnsbeoordeling bedraagt 6,6 op 10, waarbij hun professioneel welzijn aanzienlijk hoger scoort met 7,3 op 10. Hoewel de score voor persoonlijk welzijn onder zelfstandigen niet significant hoger is dan bij arbeiders of bedienden, tonen de data wel een grotere variatie met extreem positieve en negatieve waarderingen.

Dat zelfstandigen het hoogst scoren op vlak van welzijn, verwondert Bart Van Damme-De Sutter, director Entrepreneurs bij Securex, niet: “Een zelfstandige start zijn zaak vrijwel altijd op basis van een geheel eigen en bewuste keuze. En vaak vanuit een persoonlijke passie die hij elke dag professioneel vormgeeft. Dat zorgt voor veel voldoening in de dagelijkse activiteiten. De job graag doen is belangrijk voor het professioneel welzijn. Bovendien kan een zelfstandige rekenen op meer autonomie en flexibiliteit in zijn werkorganisatie dan een doorsnee werknemer.”

De grootte van het bedrijf waar een werknemer aan de slag is, blijkt ook invloed te hebben op het welzijnsniveau. In bedrijven van één tot en met negen werknemers beoordelen werknemers hun professioneel welzijn 7,2 op 10, wat hoger is dan de 6,7 op 10 in bedrijven met meer dan 250 werknemers. Zowel het algemene, het professionele als het maatschappelijke welzijn scoren gemiddeld hoger onder werknemers van kleine bedrijven.

Heidi Verlinden, research project manager bij Securex: “In kleine bedrijven is er een kortere afstand tussen werknemer en zaakvoerder. Er is vaak meer ruimte voor individuele dialoog en het kader voor flexibele oplossingen op maat van de werknemer is er doorgaans minder rigide. Dit kan voor een positief effect zorgen op de diverse vormen van welzijn bij werknemers.”

Op het vlak van regio’s waarin mensen wonen, komt Vlaanderen als beste naar voren op het gebied van welzijn. Persoonlijk (7,0 op 10), professioneel (7,1 op 10) en maatschappelijk welzijn (5,8 op 10) liggen er allemaal hoger dan in Wallonië (respectievelijk 6,7, 6,4 en 5,2 op 10) en in Brussel (6,8, 6,8 en 5,2 op 10).